26 серпня, 2021

СКУ виступає на підтримку України

Шановні українці й друзі України!

Від імені Світового Конґресу Українців вітаю вас із найбільшим національним святом – Днем відновлення Незалежности України.

30 років тому український народ здійснив мрію, за яку боролися покоління українців у діяспорі та на рідних теренах. Це незламне прагнення українського народу до свободи, яку вимушені захищати, як і українську державу від зовнішніх та внутрішніх ворогів.

На закордонні пригадаймо протягом радянської неволі масові демонстрації під посольствами Радянського Союзу, підпільні друкарні та газети, протестні акції, наукові дослідження та адвокаційні кампанії, які наша діяспора вела по всьому світі.

Саме зусиллями організованої діяспори незалежна Україна здобула швидке визнання країн Заходу в 1991 році, а також була забезпечена леґітимність перехідного демократичного уряду після Революції Гідности 2014 року.

Українці діяспори виховували нові покоління українських патріотів з непохитною вірою та відданістю, готових здобувати і захищати свободу українського народу. І ця віра не згасла донині. У цей день згадаймо в молитвах тих, хто віддав життя за незалежність, та тих, хто сьогодні боронить Україну проти російського аґресора.

Щодня наші громади продовжують невтомну працю задля свободи, успіху та европейського майбутнього української держави. Духовна єдність поколінь українців в Україні та в діяспорі міцніє з кожним роком.

Перед всіма нами стоять великі виклики: подолання російської аґресії проти України та українського народу, розбудова могутньої України та розвиток українського світу.

Я пишаюся тим, що світове українство, об’єднане Світовим Конґресом Українців, пліч-о-пліч стоїть на підтримку українського суверенітету, національної ідентичности, державности та успіху України.

З Днем Незалежности України! Слава Україні! Героям Слава!

Павло Ґрод, Президент СКУ

Коментарі закриті.