5 жовтня, 2023

Світлини з фронтових доріг

Євгеній Король. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – В обласному краєзнавчому музеї відкрилась персональна виставка репортажної фотографії Євгенія Короля „Обличчя перемоги“. Він черкащанин, закінчив Чер­кась­кий національний університет ім. Богдана Хмельницького. Є. Король розповів:

„Я вступив до ЗСУ добровольцем на початку повномаштабного вторгнення. Але навіть там не забув про своє найбільше захоплення – фотографію.

Тож поряд зі зброєю завжди був фотоапарат. Ідея фіксувати події 2022 року для нащадків виникла з перших днів війни. У колекції маю півтори тисячі знімків, на яких зображені черкащани, кого зустрічав під час служби. Декого бачив лиш раз, з іншими понад рік йшов далекою дорогою від Черкас до околиць Куп’янська. На жаль, не всі, хто потрапив мені в кадр, зараз живі, але пам’ять про них назавжди лишиться на світлинах, які можуть побачити наші ровесники й майбутні покоління“.

Поряд з виставкою Є. Короля розмістили виставку дитячих робіт „Кольори нашої перемоги“ Черкаського обласного центру туризму, краєзнавчої та екскурсійної роботи, роботи майстрів Черкащини, викладачів та студентів Черкаського державного технологічного університету.

Світлини з виставки.

Коментарі закриті.