27 травня, 2021

СБУ перевіряє „плівки Медведчука“

КИЇВ. – 22 травня Служба безпеки України (СБУ) почала перевірку „плівок Медведчука“, які у своєму розслідуванні оприлюднили журналісти проєкту Bihus.Info, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

Він зазначив, що на спільному брифінґу глави СБУ і генерального прокурора була оприлюднена тільки та інформація, яку наразі можна розголосити. Існують й інші факти, щодо яких зараз триває розслідування, тому ознайомити з цими матеріялами громадськість поки неможливо.

17 травня Bihus.Info повідомив, що народний депутат В. Медведчук негласно вів переговори з підконтрольними Росії бойовиками після початку бойових дій 2014 року. Голова проєкту Денис Бігус стверджує, що його редакція отримала записи розмов В. Медведчука з 2014 по 2017 роки. Згідно з ними, він вів переговори із заступником голови уряду Росії Дмитром Козаком, помічником президента Росії Владиславом Сурковим, російським міністром енерґетики Олександром Новаком та іншими російськими політиками та високопосадовцями енерґетичного сектору.

На записах присутні розмови політика з ватажками незаконних збройних угруповань Олександром Бородаєм, Олексієм Карякіном, Владленом Зарубою. В. Медведчук стверджує, що його на участь у перемовах уповноважили Петро Порошенко і Володимир Путін.

Коментарі закриті.