16 грудня, 2022

Росія зазнає значних втрат

У Москві палає торговий центр „Мега“. (Фото: Грани.ру)

Збройні сили України (ЗСУ) з 24 лютого по 14 грудня ліквідували близько 96 тис. російських загарбників. У рамках чергового обміну 14 грудня Україна повернула з російського полону 64 воїнів, які воювали на Донець­кому та Луганському напрямках, зокрема брали участь в обороні міста Бахмут. Вдалося також звільнити громадянина США Мурекезі Суеді, повернути тіла чотирьох загиблих. 6 грудня Украї­на повернула додому з російського полону 60 воїнів, у тому числі 34 захисників Марію­поля.

Російська армія за добу здійснила атаки на 10 областей Украї­ни. Про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій станом на 14 грудня. ЗСУ відбили атаки ворога поблизу 14 населених пунктів у трьох областях, уразили пункт зосередження особового складу російських окупаційних військ у районі Кадіївки Луган­ської области: ворог втратив до 60 військовослужбовців вбитими та до 100 – пораненими.

Бійці 71-ої окремої єгерської бриґади Десантно-штурмових військ ЗСУ 14 грудня розгромили ворожі позиції під Бахмутом Донецької области.

У Мелітополі знищено керівний склад 58-ої армії, в районах населених пунктів Енерґодар, Токмак та Гуляйполе знищено три артилерійські установки, до 10 одиниць військової техніки різного типу та поранено близько 150 вояків ворога. Під Мелі­тополем підірвано міст, який мав стратегічне значення для окупантів.

Україна укріплює всю ділянку кордону з Білоруссю – від Волині до Чернігівщини, аби бути готовою до розвитку будь-якої ситуації на фронті, але наразі ворожого ударного угруповання там не зафіксовано.

Через російські обстріли в Україні вже пошкоджено 40-50 відс. розподільних мереж, що забезпечують електроенерґією населення України. Близько 12 млн українців нині залишилися без постійного постачання електроенерґії.

Заступниця Міністра оборони Ганна Маляр на зустрічі з представниками Світового конґресу українців на чолі з його президентом Павлом Ґродом закликала СКУ протистояти російській пропаґанді в усьому світі.


МОСКВА. – 9 грудня сталася велика пожежа у торговому центрі „Мега“. Площа займання становила 17 тис. квадратних метрів. Повністю згорів будівельний гіпермаркет OBI. Загинув охоронець. Вибухає московський споживчий рай. Якщо крейсер „Москва“ був символом військової сили, Кримський міст – символом безкарности, то „Мега Хімки“ – символ стабільности та благополуччя. Закінчилася московська безтурботність, закінчилася взаємовигідна торгівля з Европою.

Українці опираються у найважчих боях, у підвалах під ракетними обстрілами, у будинках без світла та води. Війна – це мішки з піском у вікнах українських пологових будинків, це тортурові та братські могили. Але війна приходить і до Росії. Полум’я відплати наближається до Москви.

Коментарі закриті.