30 квітня, 2021

Росія відводить свої війська

Росія відводить свої війська до місць постійної дислокації. (Фото: Арміяін­форм)

КИЇВ. – 22 квітня Міністер оборони Росії Сергій Шойгу повідомив про завершення навчань у Південному та Західному військових округах. За його словами, „цілі раптової перевірки досягнуті повністю“, і війська повер­таються до місць постійної дис­льо­кації. Президент України Воло­ди­мир Зеленський 22 квітня у відповідь на це заявив, що „зменшення чисельности військ на нашому кор­доні пропорційно знижує напругу“.

Росія останніми тижнями активно нарощувала військову присутність біля українських кордонів і в окупованому Криму. За даними розслідувачів, вона стягнула 80 тис. військових до східнього кордону з Україною та в Криму. Також розслідувачам вдалося зафіксувати великий табір російсь­ких військових у Воронезькій області, за 250 кілометрів від кордону з Україною.

У Білому домі заявили, що Росія на даний час має біля кордону з Украї­ною більше військ, ніж будь-коли з 2014 року, а в Пентагоні додали, що їх більше, ніж у 2014 році.

У Кремлі заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинне викликати занепокоєння інших країн, зокрема України.

 

Радіо Свобода

Коментарі закриті.