10 листопада, 2022

Радник Президента США Саліван відвідав Україну

Президент Володимир Зеленський вручає Джейкобу Салівану орден князя Ярослава Мудрого. (Фото: Пресслужба Президента України)

КИЇВ. – Радник Президента США з питань національної безпеки Джейкоб Саліван під час візити в Україну 4 листопада провів зустріч з Президентом Володимиром Зеленським і був поінформований про ситуацію на фронті, виконання зернової угоди й удари Росії по критичній інфраструктурі.

Міністерство оборони США заявило про виділення нового пакета оборонної допомоги Україні на суму близько 400 млн дол у межах Ініціятиви сприяння безпеці України (USAI).

В. Зеленський подякував радникові Президента США Джо Байдена за підтримку України у складний час, коли Росія здійснила повномаштабне вторгнення в Україну.

В. Зеленський вручив Дж. Салівану орден князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня, яким його нагороджено за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіяльної цілісности України. Радник Президента США подякував за високу нагороду й наголосив, що для нього честь отримати її.

В. Зеленський також нагородив старшого директора Ради національної безпеки США з питань Европи Аманду Слоат орденом „За заслуги“ III ступеня. 

 

Коментарі закриті.