10 листопада, 2022

Битва за Україну триває

8 листопада чергова партія військової техніки та амуніції з Німеччини доставлена до України. Передано 30 колісних бронемашин Dingo, ракети для системи ППО Iris-T SLM (у неназваній кількості), ще чотири антидронні датчики (яких раніше вже було передано 14), 18 розвідувальних безпілотників, п’ять тягачів-транспортерів M1070 Oshkosh, навантажувач (на додаток до двох поставлених раніше).

Загалом з початку року до 7 листопада Федеральний уряд Німеччини передав Україні товарів військового призначення на загальну суму понад 1.5 млрд евро.

США солідарні з позицією України, що Росія не бажає жодних мирних переговорів, які відповідали би принципам Статуту ООН й міжнародного права – навпаки Росія робить протилежне та продовжує вбивати мирних українців.

9 листопада росіяни підірвали кілька мостів на окупованій території Миколаївської та Херсонської областей, зокрема через річку Інгулець у селі Дар’ївка на північно-східному напрямку від Херсона. Також є підтвердження знищених мостів через канали на шляху, що веде з окупованої Снігурівки на Мико-лаївщині до Херсона. Знищена і понтонна переправа у Новова-силівці. Є інформація про знищення мостів і переправ у Миловому та Тягині.

Російські пропаґандисти пояснюють такі дії намірами сповільнити рух Збройних сил України та підготовкою війська Росії до виходу на лівий берег річки Дніпро.

9 листопада СБУ затримала диверсійно-розвідувальну групу російських спецслужб у Києві та Сумській області, яка плянувала вбивство командирів Сил спеціяльних операцій ЗСУ. Затримані розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ на території столиці та в прикордонних реґіонах. Дивер-сантів затримали біля схрону зі зброєю, яку вони плянували використати для диверсій на Сумщині.

Авіяція України за добу 16 разів завдала удару по ворогові. Уражено чотири пункти управління, вісім районів зосередження особового складу, зброї та військової техніки, а також чотири позиції протиповітряної оборони противника.

Державний департамент США  підтвердив смерть громадянина США в Україні. Йдеться про Тімоті Ґріффіна, який воював в Інтернаціональному леґіоні. Це шостий американець, який загинув в Україні від початку повномаштабного російського вторгнення. 

Колаборант, заступник голови призначеної Росією окупаційної адміністрації Херсонської области Кирило Стремоусов загинув 9 листопада в автокатастрофі, що сталася під Генічеськом. 

За минулий тиждень (від 1 по 8 листопада) російська сторона втратила особового складу 4,700 вбитими, 88 танків, 153 БМП, 61 гармату, 61 БПЛА, 2 літаки.

 

Коментарі закриті.