12 січня, 2023

Підписали договір про співпрацю

Отець Юрій Щурко, Владика Венедикт, отець-ректор Богдан Прах. (Фото: УКУ)

Український католицький університет (УКУ) на чолі з ректором о. Богданом Прахом спільно з деканом Філософсько-богословського факультету о. Юрієм Щурком 5 січня підписали договір про співпрацю з правлячим архиєреєм єпархії св. Миколая у Чикаґо Владикою Венедиктом (Алек­сійчуком) задля підтримки діяльности Місійного інституту.

У межах співпраці УКУ та Місійний інститут надають можливості для обміну досвідом між викладачами УКУ та інституту через впровадження програм стажування, участи у спільних дослідницьких проєктах тощо. Також договір передбачає видання спільних сертифікатів по звершенню програми Місійного інституту для підготовки співців, дияконів, катехитів і християнських лідерів.

Владика Венедикт Алексійчук зазначив, що Місійний інститут в Чиказькій єпархії був створений для формації мирян: „Я переконаний, що багато людей мають досвід зустрічі з Богом, але вони не знають, як передати цей досвід. Місійний інститут має три важливих напрямки: постійна формація священиків; вишкіл дияконів, дяків, катехитів і християнських лідерів; школа євангелізації, де ми, як єпархія, маємо відповідальність формувати і виховувати мирян. Для нас важливо бути з УКУ та частиною УКУ, адже університет має величезний досвід в науковій і освітній діяльності. Цей договір ― лише початок співпраці“.

8 грудня 1973 року Патріярх Йосиф Сліпий, дбаючи про освіту і розвиток науки для українців, після створення УКУ в Римі, заснував Філію УКУ в Чикаґо. Співпраця УКУ з Місійним інститутом Чиказької єпархії УГКЦ є продовженням служіння УКУ українській Церкві в Америці, зокрема українській діяспорі в Чикаґо, яка тоді відгукнулася на ініціятиву Патріярха і продовжує підтримувати діяльність УКУ у Львові.

Під час підписання договору ректор УКУ вручив владиці Венедиктові у подарунок підбірку богословських книг для бібліотеки Місійного інституту в Чикаґо.

Коментарі закриті.