12 січня, 2023

Архиєпископ Тімоті Броліо відвідав УКУ

Перший проректор УКУ Тарас Добко, архиєпископ Тімоті Броліо та проректорка зі стратегічного розвитку Софія Опацька. (Фото: УКУ)

27-28 грудня 2022 року до України з візитою приїхав Архиєпископ Тімоті Броліо, який очолює військове капеланство у США та є президентом Конференції католицьких єпископів США.

„Можливо, в Україні ви цього не бачите, але сьогодні українці несуть усьому світові велику надію! Ваша нація об’єдналася і відповіла на це несправедливе вторгнення росії. У вашій відсічі ми бачимо надію на майбутнє“, – заявив Т. Броліо, відвідуючи Український католицький університет.

28 грудня разом із отцем-ректором Богданом Прахом Т. Броліо відвідав Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла, де зустрівся з українськими військовими капеланами.

Архиєпископ Т. Броліо разом із Владикою Володимиром Груцою у гарнізонному храмі співслужили під час Чину похорону трьох українських воїнів, які загинули на війні проти російського окупанта. У Львові прощалися з Борисом Яковлевим, Сер­гієм Федоровим та Романом Легким.

У своєму слові під час похорону архиєпископ висловив співчуття сім’ям, родинам і друзям загиблих.

Т. Броліо також поділився з капеланами історією візити в госпіталь у Латвії, де він зустрівся з кількома українськими військовими, які там проходять реабілітацію.

Коментарі закриті.