11 лютого, 2022

Путін запропонував Порошенкові притулок в Росії

Президент Росії Володимир Путін поскаржився Президентові Франції Емануелю Макрону на переслідування політиків в Україні і запропонував притулок колишньому президентові України Петрові Порошенку. Про це він сказав на пресконференції після переговорів з Президентом Франції 7 лютого. Зокрема, В. Путін заявив про переслідування політиків та нібито обмеження права говорити російською мовою в Україні. Крім того, він підтвердив готовність надати притулок П. Поро­шен­кові.

„Коли Порошенко ще був президентом України, я йому казав, що, якщо у нього виникнуть якісь складнощі в майбутньому, Росія готова надати йому політичний притулок. Він тоді іронізував багато з цього питання. Але сьогодні хочу підтвердити свою пропозицію, незважаючи на наші серйозні розбіжності щодо вреґулювання на Донбасі“, – заявив В. Путін.

П. Порошенко відповів на цю пропозицію: „Наша команда неодноразово заявляла, що переслідуючи проевропейську опозицію в Україні, Зеленський насамперед хоче зробити подарунок Путінові. Нині це підтвердив вже сам Путін. Раджу Володи­миру Олександровичу припинити радувати Путіна і зайнятися захистом країни. І саме туди спрямувати свої зусилля та зусилля правоохоронних органів, які зараз займаються Порошенком більше, ніж російською загрозою. А Володимиру Володимировичу – нарешті усвідомити, що ми розберемося самі, тут, в Україні. І одвічна російська практика „опікуватися“ українською політикою та політиками вже давно припинилася. Це сталося тоді, коли я був обраний Президентом України“.

Европейська правда, „zaxid.net“, Новинарня

Коментарі закриті.