5 травня, 2017

Про вишкіл і виховання юнацтва 

Значна більшість народів світу завжди покладає великі надії на своє прийдешнє покоління, на свою молодь, бо існує правильне переконання: якою буде молодь‚ таким буде майбутнє держави. Тому так пильно звертають увагу на своє юнацтво закороднні українці‚ а й в сучасній Україні теж немало пишеться, а ще більше говориться про виховні справи і вишкільні методи. Але‚ на жаль‚ не усі батьки дбають про виховання майбутніх членів і діячів української діяспори. Невишколене юнацтво швидко підросте і з різних причин, головне‚ через працю залишить організовану українську громаду і‚ очевидно‚ пропаде в іншому довкіллі. Бачимо‚ що в сучасній Україні‚ значно зріс патріотизм молодого покоління, батьки якого подбали про належне виховання своїх дітей‚ але є й інша група молоді, яка в більшості залишається байдужою щодо своїх батьків і України.

Методи виховання у діяспорних громадах повинні бути побудовані на моральному чинникові, що має безмірну вартість в нашому житті. Та не лише має вплив на молодь місце виховання і досвід виховників‚ бо трапляється, що люди‚ покликані на ці відповідальні становища, самі не в стані не тільки виконувати свій обов’язок, але й стають руйнівним чинником через недостачу відповідних виховних прикмет. Як може виховувати інших дітей той, хто не виховав як треба власних дітей? Як може безхарактерна людина передати характер і виховання іншим?

Тому треба стежити за тими‚ які хочуть учити і виховувати інших, а самі не мають поняття про виховну ділянку. Добірний склад виховників і опікунів юнацтва в такому випадку буде вдалим і корисним для наших прийдешніх поколінь.

Одним з дуже важливих допоміжних виховних чинників стали літні таборування, які існують в США і Канаді. В останні роки популярними і успішними виявилися табори‚ де проводяться програми фізичної культури і спорту‚ в яких українське юнацтво бере численну участь. В окремих таборах поруч з спортом запроваджено додаткові програми – навчання співу українських пісень‚ в яких таборовики з ентузіязмом беруть участь. Позитивними на сході Америки стали Українські спортові ігри молоді, в яких в останніх роках бере участь юнацтво Спілки Української Молоді і „Чорноморської Січі“, що теж позитивно впливає на таборове виховання молоді.

Випані‚ Ню-Джерзі

Коментарі закриті.