6 травня, 2021

Просвітяни вшанували Тараса Шевченка

Учасники конкурсу „Шевченківські читання-2021“ в Хмельницькому.

Довголітній член управи „Просві­ти“ Запоріжжя Анатолій Ажажа повідомив, що до пам’ятника Т. Шевченку прийшли представники влади, учні Запорізького машинобудівничого вищого училища, письменники, члени патріотичних громадських організацій і члени Товариства „Просвіта“. А біля Національного університету зустрілися студенти і члени міської „Просвіти“. На урочистостях біля пам’ятника зворушливо звучала поезія Шевченка. Традицією стало деклямування улюблених творів Кобзаря акторами Запорізького театру молоді. Тут також обговорювали дотримання мовного закону, „щоб наша мова не вмирала“.

Голова обласної „Просвіти“ Хмель­ницького Віталій Міхалевський напи­сав про відзначення Шевчен­ківських днів 9 і 10 березня. У Хмель­ницькому інституті відбувся конкурс „Шевченківські читання-2021“, в якому взяли участь діти різного віку – 104 конкурсанти. 9 березня молоді просвітяни та викладачі Хмель­ницького національного університету взяли участь у міських урочистостях, присвячених 207-ій річниці від дня народження Т. Шевченка. 10 березня біля погруддя Кобзаря вшанували світлу його пам’ять хвилиною мовчання та поезією українського генія.

В цей день В. Міхалевський провів виховну годину для учнів 10-ої кляси Хмельницького навчально-виховного об’єднання на тему „Тарас Шевчен­ко і Поділля“.

Товариство Української Мови ім. Шевченка США тривалий час є в контакті з осередками „Просвіти“ в Украї­ні та радо ділиться з українською діяспорою новинами та успіхами просвітян в України.

Порт Шарлот, Фльорида

Запорізькі студенти біля пам’ятника Шевченка. (Фото: Анатолій Ажажа)

Коментарі закриті.