26 травня, 2022

Президент УКУ в Університеті Нотр-Дам

Президент УКУ Борис Ґудзяк в Університеті Нотр-Дам

САВТ БЕНД, Індіяна. – 15 травня в Університеті Нотр-Дам (США) відбулись 177-мі випускні урочистості. Звернувся до понад 3,000 випускників, їхніх батьків, друзів, а також гостей університету Митрополит та Архиєпископа Філядельфійської архиєпархії УГКЦ, засновник та президент Українського католицького університету Борис Ґудзяк.

Барак Обама, Джордж Буш, кардинал Тімоті Долан виступали на 80-тисячному стадіоні одного з найкращих університетів у світі. Випускники Нотр-Даму вийшли на стадіон із синьо-жовтими прапорцями на знак солідарности з Україною та українським народом.

Випускники Університету Нотр-Дам

Владика Б. Ґудзяк отримав ступінь почесного доктора Університету Нотр-Дам та став головним промовцем заходу, звернувшись до випускників та гостей.
Звертаючись до випускників університету, Владика Б. Ґудзяк говорив про Україну: „Українці оживили Біблію для світу – Давид протистоїть Ґоліафу, хресна дорога має станції в Бучі та Бородянці, Маріюполі та Сумах, Ісус страждає зі своїм народом. Ми пережили унікальний Великий піст і Страсний тиждень. І ми молимося, щоб цей Хрест знову привів до Воскресіння, до перемоги життя над смертю“.

Свято на стадіоні в Університеті Нотр-Дам

Під час промови Б. Ґудзяк згадав Маріюполь, заблокований російськими загарбниками, зруйнований і пограбований. За словами Владики, оборонці міста є символом непохитної мужности, сталевої волі і глибокої любови.

Архиєпископ подякував спільноті Університету Нотр-Дам за підтримку українців у нелегкий час війни.

Коментарі закриті.