28 липня, 2022

Президент України зустрівся з делеґацією США

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з делеґацією Палати представників Конґресу США. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

КИЇВ. – 23 липня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з делеґацією Палати представників Конґресу США на чолі з головою Комітету з питань збройних сил Адамом Смітом. 

Президент відзначив важливість візити, яка є вагомим сигналом підтримки України, її суверенітету й територіяльної цілісности. Президент окремо подякував за теплий прийом, який мала під час візити до США перша леді України Олена Зеленська, за надану їй можливість виступити в Конґресі й донести важливі повідомлення від українського народу. 

В. Зеленський поінформував американських конґресменів про велику кількість ракетних ударів, завданих того дня російськими військами по Україні, зокрема по території Одесь-кого порту. Він наголосив, що це відбулося менш ніж за добу після досягнутих у Стамбулі домовленостей щодо експорту українського зерна. Під час зустрічі В. Зеленський також поінформував про роботу з повоєнної відбудови України, першим етапом якої є реалізація „Fast Recovery plan“ – плану швидкого відновлення зруйнованої житлової, освітньої, медичної інфраструктури. 

 

Коментарі закриті.