29 вересня, 2017

Президент України відвідав США

Президент Петро Порошенко i Доналд Трамп під час зустрічі в ООН. (Фото: Адміністрація Президента України)

НЮ-ЙОРК. – 18-21 вересня Президент України Петро Порошенко здійснив робочу візиту до Сполучених Штатів Америки з метою участи у 72-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН. П. Порошенко виступив з промовою в ООН, взяв участь у саміті Ради Безпеки ООН з питань миротворчости, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях.

Глава української держави провів низку двосторонніх зустрічей з провідниками країн світу, в тому числі Президентом США.

Президент Петро Порошенко і Віце-президент США Майком Пенсом.

Президент Петро Порошенко і Віце-президент США Майком Пенсом.

18 вересня Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко зустрівся з провідниками української громади та представниками кримськотатарських організацій в США. Президентське подружжя оглянуло Український Музей в Ню-Йорку. Глава держави подякував закордонним українцям за підтримку та допомогу.

„Ніколи за всю історію української держави, після відновлення незалежности, Україна не відчувала такої величезної допомоги, об’єднання всіх українців світу, щоб здійснювати завдання, які зараз стоять перед українською державою“, – підкреслив він. П. Порошенко нагадав про створення нової армії України, в тому числі з допомогою української діяспори.

Окремо президент наголосив на важливості підтримки кримськотатарського народу. „Маємо спільно, всі разом продемонструвати, що проблема кримськотатарського народу є нашою спільною проблемою. Ми є єдині і солідарні. І ми не збираємось миритися з тим, що робить аґресор і окупант“, – наголосив він, нагадавши про незаконно заарештованого Ахтема Чийгоза.

П. Порошенко також нагадав про вшанування 85-річчя роковин Голодомору і важливість визнання його геноцидом.

Президент Петро Порошенко і українська делеґація у Військовій Академії США „Вест Пойнт“.

Президент Петро Порошенко і українська делеґація у Військовій Академії США „Вест Пойнт“.

Президент Українського Конґресового Комітету Америки Андрій Футей зазначив, що присутні на зустрічі українці багато зусиль докладають для допомоги батьківщині та захисту прав і свобод українців, незалежно від місць проживання.

Він запевнив: „Наша ціль – одна об’єднана громада, яка може впливати на уряд США і американський Конґрес з приводу її закордонної політики, і таким чином допомагати у ваших двосторонніх зусиллях“. За його словами, будуть продовжені зусилля, щоб переконати американський уряд надати летальну зброю і більше фінансування для оборонної, енерґетичної, гуманітарної допомоги та підтримки в реформуванні України.

Президент Петро Порошенко і кадети Військовій Академії США „Вест Пойнт“.

Президент Петро Порошенко і кадети Військовій Академії США „Вест Пойнт“.

19 вересня Президент  П. Порошенко відвідав Військову Академію США „Вест Пойнт“. Глава держави наголосив, що йому дуже приємно знаходитись в такому визначному місці, яке сповнене відчуттями обов’язку і чести, прагненнями до свободи, демократії та гідности.

„Минули століття і ми вважали, що пригнічення, аґресія та неповага до людських свобод були вже в минулому. Справді, світ рухався до проґресу. Однак, на жаль, Росія досі загублена у 18 ст., не здатна позбутися спадщини тиранії. З гібридним терором і боягузливою аґресією Москва не може прийняти суверенітет України і хоче придушити волю українського народу і нашу свободу. Сьогодні Україна стоїть на передовій лінії за свою незалежність, майбутнє світу вільних націй і є серед тих, хто бореться за новий і кращий світовий порядок“, – зауважив президент.

„Ми пишаємось, що багато українців з усього світу піднялися на захист своєї історичної батьківщини, – сказав П. Порошенко. – Серед них був і випускник „Вест-Пойнта“ Маркіян Паславський, який покинув Сполучені Штати‚ приєднався до боротьби за нашу свободу і загинув біля Іловайська“. Глава держави нагадав, що відзначив М. Паславського орденом Данила Галицького, який вручив його родині під час візити до США у 2015 році.

Президент Петро Порошенко з дружиною під час зустрічі з провідниками української громади та представниками кримсько-татарських організацій в Ню-Йорку. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

Президент Петро Порошенко з дружиною під час зустрічі з провідниками української громади та представниками кримсько-татарських організацій в Ню-Йорку. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

 

Коментарі закриті.