29 вересня, 2017

Марина Порошенко відвідала Консисторію УПЦ США

Марта Галагоза піднесла Марині Порошенко коровай. (Фото: Левко Хмельковський)

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – 20 вересня дружина Президента України Марина Порошенко відвідала Консисторію Української Православної Церкви США. Митрополит Антоній та Архиєпископ Даниїл показали гості садибу і мали з нею ділову розмову, після чого вона відвідала храм св. Андрія Первозваного у Савт-Бавнд-Бруку, Ню-Джерзі.

Марина Порошенко принесла квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

Марина Порошенко принесла квіти до пам’ятника Борцям за волю України.

Біля храму її вітали настоятель – митрофорний протоєрей Юрій Сівко і його дружина, голова Сестрицтва Покрови Пресвятої Богородиці Леся Сівко з парафіянами, серед яких були зокрема мешканці поблизького „Українського села“, слухачі семінарії св. Софії, а також учні Школи танцю „Юність“ Григорія Момота – ансамбль „Барвінок“. Саме танцюристка Марта Галагоза піднесла М. Порошенко коровай, а Надія Масленнікова – квіти. У храмі відбувся Молебень за Україну: семінаристи співали „Отче наш“ і „Многая літа“ гості.

М. Порошенко вшанувала у мавзолеї Патріярха Мстислава пам’ять великого діяча Української Православної Церкви, принесла квіти до пам’ятника борцям за волю України.

На площі перед церквою ансамбль „Барвінок“ показав свою майстерність у танці. П’ять таких гуртів має Школа танцю „Юність“ Г. Момота.

Увесь час тривало щире спілкування гості з громадою. Наприкінці зустрічі M. Порошенко сказала, що відпочила душею у цьому місці і подякувала закордонним українцям за підтримку України і збереження на чужині традицій українського народу, виховання українцями численних дітей.

Біля храму тривало щире спілкування Марини Порошенко з громадою. (Фото: Левко Хмельковський)

Біля храму тривало щире спілкування Марини Порошенко з громадою. (Фото: Левко Хмельковський)

Коментарі закриті.