3 вересня, 2021

Президент зустрівся з родинами загиблих захисників України

Президент Володимир Зеленський зустрівся з членами родин полеглих військових. (Фото: Прес-служба Президента України)

КИЇВ. – 29 серпня у День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіяльну цілісність України, Президент Володимир Зеленський зустрівся з членами родин полеглих військових. У зустрічі також взяли участь Прем’єр-міністер Денис Шмигаль, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, представники уряду.

В. Зеленський наголосив на надзвичайно великому внеску полеглих воїнів у збереження незалежности держави.

Учасники зустрічі також обговорили питання законодавчого закріплення статусу захисників України. Зокрема йшлося про соціяльні ґарантії, які потрібно визначити в окремому законі.

Президент України В. Зеленський взяв участь у церемонії вшанування пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіяльну цілісність країни. Захід відбувся біля будівлі Мініс­тер­ства оборони у Києві. До пам’ят­них заходів також долучилися рідні полеглих воїнів, представники Збройних сил Украї­ни, Голо­­ва Верховної Ради Дмитро Разум­ков, Прем’єр-міністер Денис Шмигаль та урядовці. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Президент вручив державні нагороди за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету й територіяльної цілісности України, самовіддане служіння українському народові.  Званням Героя України посмертно відзначений боєць Добровольчого українського корпусу „Правий сектор“ Святослав Горбенко, який загинув 3 жовтня 2014 року під час оборони Донецького летовища. Звання Героя України посмертно присвоєне солдатові Вік­торові Гурняку, який загинув 19 жовт­ня 2014 року, коли під мінометним обстрілом вивозив поранених. Після завершення церемонії Прези­дент поклав квіти до Дзвона пам’яті.

 

Прес-служба Президента України

Коментарі закриті.