3 вересня, 2021

Медалі Паралімпіяди-2020

Максим Коваль

ТОКІО. – Станом на 1 вересня паралімпійська збірна України здобула у Токіо 75 нагород: 17 золотих, 35 срібних та 23 бронзові. У загальнокомандному заліку за кількістю золотих медалей Украї­на посідає шосте місце, за кількістю нагород загалом – четверте.

Марина Литовченко стала паралімпійською чемпіонкою з настільного тенісу. У фіналі 30-річна М. Литов­ченко розбила вщент представницю Росії Маляк Алієву.

Анастасія Москаленко

Український спортовець Ігор Цвєтов, який здобув срібну медалю у бігу на 100 метрів на Паралімпіаді, відмовився від спільного фото з російськими призерами. 27-річний І. Цвєтов представляє Київ, він є дворазовим паралімпійським чемпіоном, чотириразовим чемпіоном світу та триразовим чемпіоном Европи у бігу на 100 та 200 метрів.

Марина Литовченко

Українські легкоатлети Максим Коваль та Олек­сандр Яровий завоювали золото і срібло на змаганнях зі штовхання ядра. Першому вдалося перевершити світовий рекорд з результатом 17,34 метра, а другому – досягти найкращого показника в кар’єрі – 17,30.

У фіналі зі штовхання ядра у восьмий день Пара­лімпій­ських ігор у Токіо золото зі світовим рекордом виграла українка Анастасія Москаленко.

УНІАН, ВВС

Коментарі закриті.