22 липня, 2021

Президент Зеленський відвідав Грузію

Володимир Зеленський на межі з окупованою Абхазією. (Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України)

КИЇВ. – 19 липня Президент Украї­ни Володимир Зеленський здійснив робочу візиту до Грузії з метою започаткування діяльности формату „Асо­ційованого тріо“ України, Грузії та Молдови на рівні глав держав, які підписали Деклярацію саміту „Асо­ційованого тріо“ та провели спільну зустріч з Президентом Евро­пейської ради Шарлем Мішелем.

В. Зеленський також взяв участь у роботі Батумської міжнародної конференції „Три нації – один вибір: Гру­зія, Молдова та Україна в русі“ разом з Президентом Грузії Саломе Зура­бішвілі, Президентом Респуб­лі­ки Молдова Майєю Санду та Прези­ден­том Европейської ради Ш. Міше­лем.

Україна, Грузія та Молдова мають спільне бачення свого подальшого шляху – це членство у Европей­ському Союзі, і в цьому для них важлива підтримка з боку ЕС, наголосив В. Зелен­ський під час виступу на першій сесії міжнародної конференції.

Президент Европейської ради Ш. Мішель у свою чергу наголосив, що Україна, Молдова та Грузія за часи незалежности стикалися з різними викликами, та висловив переконання, що сучасні виклики допоможе подолати лише спільна співпраця.

В. Зеленський ознайомився з безпековою ситуацією на межі з окупованою Абхазією, пройшов Інгурсь­ким мостом, який на сьогодні є єдиним пунктом пропуску в цьому реґіоні.

Президент зазначив, що під час відвідання спостережного пункту Абастумані мав можливість побачити, як триває окупація частини суверенної території цієї країни.
„В Абхазії нарощується військова присутність Росії, порушуються права громадян“, – сказав В. Зеленський і наголосив, що Україна та Грузія єдині у своїх ініціятивах з повернення тимчасово окупованих територій на майданчиках провідних міжнародних і реґіональних організацій.

 

Коментарі закриті.