29 липня, 2021

Набережна отримала нагороду

Смілянська набережна Тясмину. (Фото: Олександр Вівчарик)

СМІЛА, Черкаська область. – 1 липня делеґація з міста Сміли на чолі із секретарем міської ради Юрієм Студансом відвідала Центральний будинок архітектора в Києві, де відбулося вручення нагород переможцям міжнародного конкурсу „Модер­нізація року – Европейська нагорода“. Це один із найбільших будівельних конкурсів у Европі. Його мета – просування, підтримка та відзначення цінних модернізацій і нових конструкцій.

Конкурс започаткований у Польщі. За 23 роки проведення його в Польщі і три роки на европейському ринку „Европейська нагорода“ виконала вагому ролю у підвищенні обізнаности звичайних людей про значення архітектури, модернізації історичних об’єктів, нових конструкцій, ідей та пристосувань.

У минулому році одним із фіналістів було визнано проєкт реконструкції центральної набережної Сміли, розроблений спеціялістами Управ­ління архітектури та земельних відносин міста у співпраці з меценатом Віктором Овчаренко, який і виконав левову частку робіт.

Делеґація з Сміли (зліва): заступник начальника Управління архітектури Смілянської міської ради Ігор Самойленко, підприємець, меценат проєкту Віктор Овчаренко, секретар Смілянської міської ради Юрій Студанс, начальник Управління архітектури Смілянської міської ради Михайло Клименко. (Фото: Олександр Вівчарик)

Нині центральна набережна є улюбленим місцем відпочинку мешканців та гостей міста. Вже другий рік поспіль на цій квітучій місцині влаштовують свято Івана Купала. Висту­паючи на ньому, міський голова Сергій Ананко наголосив, що міська влада і надалі підтримуватиме створення найкращих умов для відпочинку над річкою Тясмин.

Коментарі закриті.