29 липня, 2021

Починається конкурс „Ми аніматори“

Розпочато приймання заявок на участь у Міжнародному конкурсі мистецтва „Ми аніматори“. До розгляду приймаються роботи у жанрі цифрової анімації й ілюстрації та – у рамках окремої конкурсної спецпрограми – мистецтвознавчі тексти.

Конкурс покликано проаналізувати цифровий аспект розвитку української та міжнародної артсцени, сприяти утвердженню престижу креативних творчих професій і становленню українського цифрового анімаційного мистецтва.

Засновник конкурсу: Міжнародна громадська організація „Гуманітарний проєкт“, співзасновники: Національна спілка художників України, Інститут екранних мистецтв Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, катедра графічного дизайну Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михай­ла Бойчука, газети „Літературна Україна“ та „Культура і життя“. Це перша в Україні культурна ініціятива такого маштабу.

За результатами конкурсу буде видано каталог, частина накладу якого буде передано бібліотекам, мистецьким інституціям, посольствам і ґалеріям.
Нагородну атрибутику у бронзі створить відомий український скульптор Володимир Філатов.

Також у вересні буде проведено колективну виставку фіналістів в одній із провідних ґалерій Києва.

До розгляду прийматимуться ориґінальні роботи мистців віком до 35 років, створені впродовж останніх п’яти років. Учасник може подавати до трьох різних робіт у жанрі цифрової анімації (відео-роботи хронометражем від 5 секунд до 5 хвилин) і (або) ілюстрації. Оргкомітет не встановлює тематичних і жанрових обме­жень для робіт.

Анімаційні роботи слід попередньо завантажити в будь-яке публічне файлове сховище (WeTransfer, FEX.ua, Dropbox, Google Drive), а до конкурсної заявки додати посилання для завантаження. Цифрові ілюстрації можна завантажити безпосередньо у форму заявки.

Термін подання заявок — 31 серпня.

У разі додаткових запитань з приводу конкурсу можна звернутися на адресу: [email protected].

Київ

Коментарі закриті.