27 травня, 2021

Порцеляну подарували з Канади

Предмети з подарованої колекції. (Фото: Музей мистецтв)

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – Заступник директора Музею мистецтв Ганна Осипова поділилася новиною: музей отримав подарунок від громадянки Канади українського походження Олени Берикул-Криворучко до 20-річчя музею. Це колекція виробів закордонної побутової порцеляни.

О. Берикул-Криворучко 30 років збирала порцеляну і вирішила подарувати приватну колекцію чотирьом реґіонам України, звідки походить її родина. Одним з них є Кірово­град­щина, звідки походить її бабуся Катерина Романенко і де у минулому мешкали Криворучки – козаки Крас­носілля. Прадід Амос Романенко служив поваром у генерала Сам­сонова в Якимівці, а дід Віктор Берикул (з родини переселених молдаван) працював на залізниці в Олександрівці.

Вчителька музики, драми і танців у середній державній школі О. Бери­кул-Криворучко надіслала не просто унікальне зібрання колекційного посуду, а й збірку цікавого інформаційного та ілюстративного матеріялу про експонати. 76 предметів пор­целяни: тарелі, вази, чашки та блюдечка, статуетки, підставки, декоративні тарелі та інші вироби побутової порцеляни стануть новою експозицією „Краса широкого вжитку“, яка вже незабаром буде відкрита в Музеї мистецтв.

Коментарі закриті.