27 травня, 2021

Міжнародна виставка сучасного мистецтва

Загальний вид виставкової залі. (Фото: Олександр Костирко)

ЧЕРКАСИ. – Художній музей презентував 11 травня міжнародний проєкт „Антракт XVII“, що став уже традиційним і збирає навколо себе представників українського та світового візуального мистецтва. Цей проєкт – завжди подія, що спонукає, провокує та, безперечно, не залишає нікого байдужим. Орга­нізатором та незмінним куратором проєкту є відомий український художник Володимир Яковець.

Антон Притченко. „Цариця“.

Цього року у виставці беруть участь майже 100 мистців різного віку від 4-ох до 70 років з України, США, Канади, Франції, Бельгії, Німеччини, Австрії, Швеції, Порту­галії, Греції, Польщї, Грузії, Білорусі, Росії, Еспанії, Японії, Китаю, Малай­зії, Північної Кореї, Чіле, Арґентини, Мексики, Колюмбії, Бразилії, Ірану. Художній музей традиційно стає майданчиком для культурного обміну між художниками різних країн.

Виставка представляє розмаїття жанрів та видів мистецтва: живопис, графіка, скульптура, фото, інсталяція, комп’ютерна графіка, плякат. Ориґінальним наповненням експозиції є відеоарт від „Mirce Liljehult“ (Мексика) та „Enzo Andres Jerez Araya“ (Чіле).

Цього року проєкт відбувається за підтримки Благодійного фонду Миколи Бабака – народного художника України, відомого на теренах Черкащини колекціонера та мецената. Виставка діє до 6 червня.

Коментарі закриті.