5 лютого, 2021

Помер видатний режисер Сергій Проскурня

Сергій Проскурня

1 лютого на 64-му році помер видатний український режисер, продюсер, лавреат премій Національної спілки театральних діячів України „Експеримент“ (2001) та імені Сергія Данченка (2017) Сергій Проскурня.

Світовий конґрес українців (СКУ) висловлив глибоку скорботу та співчуття у зв’язку з відходом у вічність видатного культурного діяча України Сергія Проскурні.

„Ім’я Сергія Проскурні добре відоме як в Україні, так і далеко за її межами. Будучи талановитим режисером і продюсером, він мав українську душу та був справжнім українським патріотом, який вірив у силу українського народу і його краще майбутнє. Сергій Проскурня залишив по собі великий творчий спадок та втілив у життя низку мистецьких проєктів світового маштабу“, – зазначили в СКУ.

С. Проскурня був великим прихильником СКУ та активно співпрацював з ним і світовою українською діяспорою. Зокрема, в 2017 році режисер був продюсером відзначення в Мистецькому арсеналі в Києві 50-ліття СКУ, неодноразово був продюсером спільних відзначень Україною і СКУ річниць Голодомору в Києві за участи представників міжнародного співтовариства, останнім часом працював над втіленням у життя маратону „Червона рута“, спрямованого на єднання світового українства навколо творчої спадщини Володимира Івасюка.

Вічна йому пам’ять!

Коментарі закриті.