28 січня, 2021

Утворено нову єпархію УГКЦ

Владика Святослав проводить інтронізацію о. Аркадія Трохановського. (Фото: Збіґнєв Піщако)

ОЛЬШТИН, Польща. – Чин архиєрейського найменування нового Єпископа Української Греко-Като­лицької Церкви (УГКЦ) Аркадія Троха­новського відбувся 22 січня в Ольштині. Новий єпископ очолить створену в листопаді минулого року нову єпархію УГКЦ.

Чин найменування в катедральному соборі Покрови Пресвятої Бого­ро­диці звершив Глава УГКЦ Святослав спільно з Митрополитом Перемиш­ль­сько-Варшавським Євгеном Попо­вичем, Єпископом-помічником Сам­бір­сько-Дрогобицької єпархії Гри­горієм Комаром. Блаженніший Свято­слав підкреслив важливість цієї події для всієї УГКЦ.
23 січня, в катедральному соборі відбулася архиєрейська літургія з чином архиєрейської хіротонії о. Аркадія і чином його інтронізації на першого Єпископа Ольштинсько-Гданської єпархії.

25 листопада 2020 року в Ватикані Папа Франциск поблагословив рішення Синоду єпископів УГКЦ і проголосив про створення нової Ольштинсько-Гданської єпархії УГКЦ, призначивши її першим єпископом о. А.Трохановського. Владика А. Трохановський донині був парохом парафії Воздвиження Чесного Хреста у місті Валч та протопресвітером Кошалінського деканату.

Коментарі закриті.