6 жовтня, 2017

В Ізраїлі говорили про збереження води 

Українці на Міжнародній конференції з питань новітніх водних технологій та захисту навколишнього середовища. (Фото: Сергій Братчик)

ТЕЛЬ-АВІВ. – Міжнародна конференція з питань новітніх водних технологій та захисту навколишнього середовища відбулася в Ізраїлі. Організатор „WatEc Israel 2017“. В ній взяли участь вчені та спеціялісти з 40 країн світу і тривала вона 12-14 вересня в центральному виставочному павільйоні країни. На конференцію приїхали представники з України.

На жаль, своїх пропозицій та розробок Україна цього разу не представила, але охоче вивчала досвід країн Европи, Південної Америки, Близького Сходу і господарів конференції – ізраїльських компаній, які мають чималий досвід у збережені води, очищенні стічних вод, застосуванні зрошувальних систем.

На чолі української делеґації був Віце-прем’єр-міністер, Міністер реґіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Генадій Зубко. Після конференції він сказав:

„Вбачаю тут кілька напрямків: зменшення енерґоспоживання підприємствами, які займаються водопостачанням, запровадження розумних технологій в систему управління та обліку і міжнародного досвіду в розробку систем водопостачання, водовідводів‚ можливість виробити спільну стратегію аби дати споживачам чисту воду. Тут хороший досвід ізраїльтян, який заслуговує на увагу і запровадження. Майже 50 відс. стічних вод в очищеному вигляді повертаються в сільське господарство та використовуються для технічних потреб.

Міжнародна конференція дала надію, що спеціялісти навчаться ефективно управляти водними та земельними ресурсами, споруджувати екологічно чисте житло та домовляться в питаннях запобігання повеням і зменшенню збитків від них“.

Коментарі закриті.