11 серпня, 2016

Перші дві медалі України: у стрільбі та фехтуванні

Сергій Куліш. (Фото: НОК України)

РІО-ДЕ-ЖАНЕЙРО. – Сергій Куліш завоював першу для України медалю ХХХІ літніх Олімпійський ігор у Ріо-де-Жанейро.

Куліш 8 серпня здобув звання срібного призера у стрільбі з пневматичної гвинтівки на 10 метрів. Українець виборов медалю, показавши у фіналі результат 204.6. Переміг італієць Нікколо Кампріяні з олімпійським рекордом – 206.1, а бронзову медалю виграв росіянин Володимир Масленніков.

Куліш народився в Черкасах 1993 року. У 12 років він вже став майстром спорту, а в 14 років – майстром спорту міжнародної кляси.

Президент Національного Oлімпійського Kомітету України Сергій Бубка привітав його, тренерський склад збірної та Федерацію стрільби України з чудовим здобутком, відзначивши справжній спортивний характер спортовця.

Ольга Харлан. (Фото: НОК України)

Ольга Харлан. (Фото: НОК України)

Також 8 серпня Олімпійська чемпіонка Пекіна Ольга Харлан з Миколаєва виборола бронзову медалю у фехтуванні. У поєдинку за третє місце вона впевнено здолала француженку Манон Бруне (15:10). Золоту медалю виграла росіянка Яна Єґорян, а срібну здобула Софья Велікая, також з Росії.

Шаблістка Харлан так прокоментувала свій виступ прес-службі НОК України: ,,Я неймовірно щаслива цій медалі. Задоволена, що вдалося отримати бронзу, хоча розраховували трохи на інше. Але на цьому змагання ще не завершуються, у нас є ще командний турнір, будемо боротись до кінця”.

Еліна Світоліна. (Фото: Euromaidan Press)

Еліна Світоліна. (Фото: Euromaidan Press)

У жіночому турнірі Олімпійських ігор українська тенісистка Еліна Світоліна 9 серпня здобула перемогу над першою ракеткою світу Серiною Вільямс.

В 1\8 фіналу Світоліна вийшла вперед з рахунком 6:4, 6:3. Tаким сенсаційним чином Світоліна ввійшла до чвертьфіналу.

Раніше Світоліна зустрічалася з  Вільямс чотири рази і тільки один раз їй вдалося виграти сет. Олімпіяда-2016 стала можливістю взяти гідний реванш.

Світоліна сказала Укрінформові: ,,Тому мені дуже хотілося виступити тут, у Ріо, успішно. Звичайно, я розуміла, як непросто перемогти Серiну Вільямс. Але вирішила для себе, що це мій шанс і чому б ним не скористатися. Спочатку було нелегко. Але Серiна грала нерівно: то демонструвала високий клас, який усім відомий, то несподівана робила помилки, котрими я намагалася скористатися. Я настроювалась на боротьбу за кожну подачі і прагнула не нервувати, адже мені нічого було втрачати”.

 

Коментарі закриті.