28 липня, 2022

Офіс Президента України проводить щотижневі брифінґи стосовно використання отриманої зброї

Україні для перемоги у війні з аґресором важлива підтримка з боку міжнародних партнерів та надання ними своєчасної військової допомоги, і цей процес має бути відкритим і прозорим. Про таке заявив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю виданню НВ.

Він  зауважив, що його ініціятиви стосовно прозорости й контролі за використанням західної зброї з’явилися задовго до того, як це питання почали обговорювати в суспільстві.

„Ми почали робити телефонні дзвінки, коли присутні і генерали Залужний та Міллі, і пан Салліван. За моєю ініціятивою ми створили в Офісі Президента щотижневі брифінґи, на які запрошуємо представників посольств, військових Британії та США. Брифує їх мій заступник Роман Машовець. Заслуховує військових, розповідає, що відбувається. Є включення з фронту. Для того, щоб у наших партнерів не було жодних запитань, і вони були причетні до того, що відбувається. Це дуже важливо“, – розповів очільник Офісу Глави держави.

Він також зазначив, що вже багато місяців перебуває в постійному контакті з радником Прези-дента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном, британською стороною та багатьма іншими партнерами України. Крім того, за його словами, для інформування світової спільноти про те, де, як і яку західну зброю використовує Україна, залучають відомих особистостей. 

„Щоб американське суспільство бачило, як це використовується. Тому що дуже багато маніпуляцій – російська пропаґанда витрачає шалені гроші (на дезінформацію. – ред.)“, – зазначив А.Єрмак, додавши, що для України важлива плідна співпраця з партнерами, оскільки головною метою України сьогодні є перемога над ворогом – Росією – та деокупація всіх наших територій.

Керівник Офісу Президент зауважив, що РФ вкладає великі гроші, особливо в европейських країнах, щоб поширити думку про нібито втому від війни в Україні разом із закликами до проведення перемовин з аґресором. 

 

Коментарі закриті.