8 квітня, 2021

Обрано голову КУК в Онтаріо

Тарас Багрій. (Фото: Посольство України в Канаді)

ТОРОНТО. – Рада провінції Конґресу українців Канади (КУК) в Онтаріо під час онлайн-засідання загальних зборів 2 квітня обрала новий склад Онтарійської провінційної ради КУК на чолі з Тарасом Багрієм. Засідання розпочалося з молитви та хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті членів провінційної ради, котрі відійшли у вічність.

Учасників зустрічі привітав і побажав їм плідної роботи екзекутивний директор КУК Ігор Михаль­чишин.

Про діяльність провінційної ради за останні два роки розповів її голова Богдан Винницький. З фінансовим звітом виступила скарбник Дарія Грицьків. Звіт контрольної комісії представив Мирон Грох. В обговоренні взяли участь Марія Трач, Ірина Ньютон, Наталія Небесна, Петро Штурин, Борис Генгало, Петро Мицак та інші.

Новообраний голова Тарас Багрій окреслив завдання, які необхідно вирішити найближчим часом і назвав п’ять основних напрямків роботи.

Перший — розбудова українських громад провінції Онтаріо, в якій живе 370,440 українців. Це найчисленніша громада з усіх провінцій Канади. Зараз у провінції є 22 міста, де ще немає осередків КУК. Другий напрям — заохочення та мотивація громадських активістів. Для цього доцільно встановити нагороду Онтарійської провінційної ради КУК, розробити та затвердити відповідне положення, виділяти кошти. Третій напрям — створити проєкт, в якому були б задіяні всі провінційні осередки КУК. Четвертий напрям — активна взаємодія зі засобами масової інформації, розроблення дієвого вебсайту, сторінок у Facebook і Twitter, і наповнення їх актуальною та цікавою інформацією. П’ятим напрямом має стати тісна співпраця з провінційним урядом Онтаріо.

Т. Багрій – відомий громадський діяч української діяспори в Канаді, президент КУК (відділ Торонто) у 2014-2020 роках. 2020 року був нагороджений орденом „За заслуги“ ІІІ ступеня з нагоди Міжнародного дня волонтерів.

Коментарі закриті.