21 липня, 2017

На Донбасі відзначили Шевченківське свято 

До Товариства української мови (ТУМ) в США надійшли вістки про проведення Шевченківського свята на Луганщині 18 травня у різних куточках области на зустрічах з видатними українськими та чужоземними мистцями. Поети-дослідники творчости Великого Кобзаря з України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Молдови, Польщі провели літературні зустрічі з жителями Луганщини‚ відвідали школи і вищі навчальні заклади, будинки культури в містах і селах Кремінне, Лисичанське, Рубіжне, Сіверськодонецьке, Новоайдарське, Новопсковське, Сватівське і Старобільське.

Урочисте відкриття свята відбулося в Сіверськодонецьку‚ в музичному училищі. 17 і 18 травня було відкрито культурно-мистецький проєкт „Мальовнича Україна“ в Сіверськодонецькій ґалерії, в якому взяли участь майстри образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

В Шевченківському святі взяли участь артисти ансамблю „Радани“ та симфонічна оркестра Луганської обласної філярмонії. Хмельницьку письменницьку організацію та „Просвіту“ на святі представляла Ніна Шмурикова. На святі її книги „Квіти Кобзареві“, привезені в подарунок, були гарно сприйняті. Ця книга була видана з фінансовою підтримкою ТУМ.

Чикаґо

Коментарі закриті.