30 червня, 2022

Наталія Карпа співала для організації „Відроджені солдати України“

Президент України Володимир Зелен­ський вручає нагороду Ірині Ващук. (Фото: Пресслужба Прези­дента України)

СОМЕРСЕТ, Ню-Джерзі. – 24 червня в Українському культурному центрі Української православної церкви США Заслужена артистка України Наталія Карпа провела благодійний концерт-зустріч „З Україною в серці“ з метою збору пожертв для організації „Відроджені солдати України“ („Revived Soldiers Ukraine“). 

Наталія Карпа народилася в Добромилі, співала в хорі „Писанка“, а згодом стала солісткою ансамблю „Галицька перлина“.

Заслужена артистка Україна Ната­лія Карпа співала в українських шатах.

Закінчила Львівський медичний університет та англійську філологію Львівської політехніки. Брала участь у багатьох українських фестивалях. Її першим успіхом стала пісня „Калина – не верба“. Н. Карпа заснувала лінію косметики та випустила власні парфуми. Має численні музичні альбоми. 

Концерт у Сомерсеті був, власне, душевною зустріччю з артисткою, яка розповідала про Україну, про себе, співала з дітьми, з співаком Ігорем Щербаном, з дівчинкою Вікторією, з усією залою, коли кілька разів виходила зі сцени до гостей. 

Ведучою вечора була президент організації „Відроджені солдати України“ Ірина Ващук. 

Вона подякувала Митрополії Української православної церкви США за підтримку концерту і фонду „Revived Soldiers Ukraine“. Разом з Наталею Карпою вона провела авкціон, на якому гостям були запропоновані намисто і вишиванка відомої майстрині Роксолани Шимчук зі Львова – дизайнерки жіночих та чоловічих прикрас, етнографіки, громадської діячки, колекціонерки стародавнього українського одягу з усієї України.

Обидві речі купив анонім з Терно-поля за 2,100 дол., які будуть використані для допомоги пораненим захисникам України. Наталя тричі виходила в різних українських шатах, і вишиванка кінця ХІХ ст. була відновлена саме Р. Шимчук. 

На вечорі можна було придбати вишиванки, прикраси, парфуми Наталії Карпи. Відбулось кілька фотосесій з нею. 

До уваги гостей була представлена діяльність неприбуткової організації „Відроджені солдати України“, яка займається наданням допомоги народу України на підтримку його основних прав людини та медичну реабілітацію українських воїнів.

Завдяки щедрій підтримці донорів та наполегливій роботі волонтерів у США та Европі лише у березні 2022 року „Revived Soldiers Ukraine“ надала Україні допомогу на загальну суму 2,755,000 дол., яка включає 21 автомобіль швидкої допомоги, портативні сканери і рентгенапарати, засоби зв’язку, генератори для лікарень і бомбосховищ, багато інших потрібних речей. Були вилікувані 52 поранені воїни. І. Ващук сказала: „Допоможемо тим, хто продовжує захищати нашу любу Україну. Ми дуже цінуємо вашу допомогу!“.

Президент України Володимир Зеленський нагородив „Відроджених солдатів України“ найвищою цивільною нагородою – Орденом княгині Ольги. 

Коментарі закриті.