18 листопада, 2021

Назвали причини Іловайської трагедії

КИЇВ. – В ніч з 23 на 24 серпня 2014 року відбулось наймаштабніше пряме вторгнення збройних сил Росії на територію України. Уже 24-25 серпня батальйони України потрапили в оточення. 28 серпня становище українських військових стало критичним. Президент Росії Володимир Путін 29 серпня запропонував підконтрольним Росії незаконним збройним формуванням “відкрити” для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення.

Однак під час забезпечення у районі Іловайська „зеленого коридору“ для виходу з оточення українських військовослужбовців, які склали зброю, було здійснено інтенсивні обстріли. 366 українських воїнів загинули, 429 дістали поранення, 300 потрапили у полон.

Тимчасова слідча комісія (ТСК) Верховної Ради вивчила причини, яка призвела до Іловайської трагедії. Про це 15 листопада повідомила голова ТСК Мар’яна Безугла.
Вона назвала чинники, які зумовили події під Іловайськом, зокрема невведення воєнного стану, що призвело до дезорганізації управління військовими діями; помилкові кадрові рішення і дії політично-військового керівництва; невжит­тя політичним і військовим керівництвом вичерпних заходів щодо дебльокування Іловайського угруповання та організації коридору для виведення українських військ з оточення, результатом яких стала втрата сотень людських життів.

Коментарі закриті.