10 листопада, 2022

Мурал на честь театру корифеїв

Завершується робота над муралом.

КРОПИВНИЦЬКИЙ. – Художник-мураліст Олександр Брітцев у самому центрі міста завершує стінопис „Корифей Марко“, який  присвячений 140-річчю театру корифеїв, що відзначається наприкінці жовтня.

Війна змусила мистця змінити рідний Донецьк на Харків. Згодом війна й там наздогнала художника та його сім’ю, тож із Харкова переїхали до села Бірки Олександрівської територіяльної громади. Це вже другий мурал, створений художником у Кропивницькому. Перша робота мураліста – 27-метровий малюнок „Україна – це свобода“ на набережній міста.

„Мурал „Корифей Марко“ несе в собі набагато більше сенсів, як прихованих, так і очевидних. Готуючись до створення ескізу муралу, я оглянув будівлю театру, дізнався про його корифеїв, про таку потужну та знакову постать як Марко Кропив-ницький. Тому з десяти ескізів обрав саме той, який показує образ цієї людини. Інші деталі тут теж символічні як для цього міста, так і для будь-якого іншого. Човен, який ви бачите тут – символ єднання. Поки ми всі разом, ми рухаємося далі, без цього нас немає, – розповів О. Брітцев.

25-метровий мурал створюється виключно на пожертви і спонзорські кошти. Для художніх робіт знадобиться понад 250 балонів фарби.

Коментарі закриті.