10 листопада, 2022

Провели баль „Перелаз“ на підтримку УКУ

Іван Гевко (ліворуч) та ректор УКУ о.-д-р Богдан Прах взяли участь у „Перелазі“.

БЛУМІНҐДЕЙЛ, Ілиной. – Близько 230 гостей взяли участь у першому в околицях Чикаґо фольк-балі „Перелаз“ на підтримку Українського Католицького Університету (УКУ). Урочистості розпочалися 9 жовтня, о 2-ій год. по обіді та тривали аж до пізнього вечора на території Української православної парафії св. Андрія в Блумінґдейлі.  „Перелаз“ – це традиційний фольк-баль, який відбувається у Львові вже понад 10 років. „Перелаз“ набув популярності серед місцевих підприємців, які щедро підтримують УКУ. Перший на американських теренах „Перелаз“ відбувся минулого року на території парафії Святого Архангела Михаїла в Джен-кін-тавні в околицях Філядельфії. Серед гостей, як і цього року, була делеґація з 40 львівських меценатів УКУ.

Більша частина події проходила під відкритим небом – у цей день була тепла і приємна осіння погода. Гості традиційно переступали через невисокий паркан-перелаз, де з іншої сторони їх особисто вітав ректор УКУ о.-д-р Богдан Прах. 

Єпископ Української католицької єпархії св. о. Миколая та випускник Бізнес-школи УКУ Венедикт Алек-сійчук  благословив присутніх, а також смачні страви, приготовані рестораном „Шоколад“ – одним з найпопулярніших українських ресторацій Чикаґо. Під час перекуски присутні насолоджувалися музикою джазового квартету Марка Марцінка.

 Після привітальних промов гостей запросили до парафіяльної залі на показ фільму про УКУ та промову Івана Гевка – генерального секретаря і головного виконавчого директора „Ротарі Інтернешнл“, а також давнього прихильника УКУ. Випускниця УКУ Галина Дідула, яка вивчає соціяльну роботу в Ілинойському університеті, розповіла про маштабну допомогу УКУ під час війни, особливо про гуманітарну допомогу та надання житла біженцям, які вимушено переїхали із зони бойових дій на сході України до Львова. 

Багато учасників події взяли участь у добродійному мистецькому авкціоні та льотерії. На завершення програми, після смачної вечері, український фольк-рок гурт з Польщі „Горпина“ подарував присутнім в’язанку патріотичних і народних пісень.

Гостями цьогорічного „Перелазу“ були як нові приятелі УКУ, серед яких  – колишні члени Конґресу США Пітер Роскам та Даніель Ліпінський, так і багатолітні друзі і жертводавці – отці та парафіяни катедри Св. Миколая, собору свв. Володимира та Ольги, св. Йосифа Обручника та Непорочного Зачаття в Палатайні, а також православної церкви св. Андрія Перво-званного.

Фундація УКУ надзвичайно вдячна всім, хто прийшов на подію, а також склав щедрі пожертви на потреби університету та стипендії для потребуючих студентів у цей надзвичайно складний час. УКУ є провідним вищим навчальним закладом України, який має бездоганну міжнародну репутацію завдяки своїм навчальним програмам з теології та етики, прикладних наук і бізнесу, історії та права, журналістики, соціяльної політики та інших дисциплін. Спільнота УКУ невтомно працює на різних фронтах, щоб відстояти незалежність України та допомогти постраждалим у війні.

Більше дізнатися та підтримати УКУ можна на веб-сторінці Фундації: www.ucufoundation.org  Адреса Фундації УКУ: 2247 W. Chicago Ave., Chicago, IL 60622, тел. 773-235-8462.

Коментарі закриті.