26 листопада, 2020

Молилися біля пам’ятника загиблим від Голодомору

Учасники Молебня (зліва): Анна Берет, о. Володимир Грицюк, о. Андрій Гановський, Владика Богдан Данило, о. Іван Наконечний, о. Михайло Дроздовський, о. Роман Загурський, протодиякон Ігор Махлай, Марта Ліщинецька. (Фото: Олександр Федорчук)

НОРТ РОЯЛТОН, Огайо. – 19 листопада з нагоди 87-ої річниці Голо­домору-геноциду перед храмом Української Православної Церкви (УПЦ) св. Трійці, біля пам’ятника невинно загиблим від голоду, духовенство відслужило Панахиду.

Молебень очолив правлячий архиєрей Пармської Єпархії Україн­ської Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Богдан Данило у співслужінні настоятеля парафії св. Трійці Митрофорного протоєрея Романа Загурського, пароха парафії Пок­рова Пресвятої Богородиці УГКЦ в Пармі протоєрея Михайла Дроздов­ського, настоятеля парафії св. Володимира УПЦ в США, що в Пар­мі, протоєрея Івана Наконечного та протодиякона Ігора Махлая, ректора Катедрального собору св. Йосафата УГКЦ в Пармі протоєрея Володимира Грицюка та пароха УКЦ в Клівленді протоєрея Андрія Гановського.

У вшануванні пам’яті померлих від голоду взяли участь також голова Українських Злучених Організацій (УЗО) Марта Ліщинецька та членкиня УЗО Ганна Берет.

Після молитви Владика Богдан звернув увагу на картину образу Голодомору, де виснажена голодом жінка тримає на руках напівживу дитину і розгубленим поглядом, з незмірним болем у серці, побита величезним горем, поринула думками кудись далеко-далеко, без найменшої надії на життя.

„Зараз усі сповнені страху від короновірусу. Ніхто не може ґарантувати собі завтрішнього дня. Усі в розпачі. А уявіть собі, що переживали мільйони голодних українців, коли на очах вмирали їхні батьки і діти!, – зауважив владика. – Ми є щасливі і повсякчас маємо славити Бога за те, що минула нас така страшна участь”.

Коментарі закриті.