27 жовтня, 2017

Можна безкоштовно вивчати польську мову на Інтернеті

Польсько-український портал „Порт Европа” запрошує всіх студентів (й інших охочих) скористатись безкоштовним інтернет-курсом польської мови для українців, який створений під час Евромайдану з думкою про зближення поляків і українців.

На курс можна записатись за посиланням: www.porteuropa.eu/ua/polskamowa. Автором курсу є польський журналіст, власний кореспондент „Дзеркала тижня” в Польщі Якуб Логінов. Для того, щоб почати вивчати польську мову, необхідно оформити реєстрацію. На електронну пошту будуть приходити листи і безкоштовні навчальні матеріяли.

Курс особливо рекомендується особам, котрі збираються їхати до Польщі на роботу, а також нинішнім і майбутнім студентам. Власники „Карти поляка“ можуть навчатися безкоштовно, інші переважно платять за навчання. Одна з умов отримання карти – знання польської мови та орієнтування в польській історії, культурі і реаліях сьогоднішньої Польщі. Ті, хто почне вивчати польську мову цієї осені і може довести польське коріння (навіть у третьому поколінні), спокійно встигне оформити „Карту поляка“ так, щоб вже на наступний навчальний рік вступити до польського вищого навчального закладу на безкоштовній основі. На практиці часто буває так, що добре володіння польською мовою є вирішальним чинником у ситуації, коли людина не може достовірно довести польського походження своїх предків.

Той, хто почне вивчення польської мови в жовтні, до лютого 2018 року зможе її оволодіти до рівня, який буде достатній для навчання в Польщі на обміні.

Краків

Коментарі закриті.