4 березня, 2021

Леся Українка в музеї „Кобзаря“

На виставці в музеї „Кобзаря“. (Фото: Олександр Костирко)

 

ЧЕРКАСИ. – До 150– річчя від дня народження Лесі Українки в музеї „Кобзаря“ відкрилась виставка „Хотілась б я піснею стати“, на якій показано видання творів письменниці за останні 110 років.

Перлиною експозиції є прижиттєве видання творів Лесі Українки 1911 року київського видавництва „Дзвін“, окремі твори початку ХХ ст., що друкувалися у Ляйпціґу, діяспорні видання „Бояриня“ та „Біда навчить“ (США), які до музею привіз зі США у подарунок журналіст Лев Хмельковський. На виставці показано книги, що презентують Лесю Українку як перекладачку і етнографа.

Зоряна Вівчарик читає вірші Лесі Українки.

Ваблять глядача розкішні сучасні видання з ілюстраціями С. Караффи-Корбут, переклади творів різними мовами світу, яскраві книги для дітей, мініятюрна книжечка розміром сірникової коробочки. Окрім книг, на виставці показано філателію, медалі, значки, сувеніри, грошові знаки. Окрема вітрина присвячена промоції анімаційного мультфільму „Mavka“, прем’єру якого очікують дорослі і діти у цьому році.

З-за короновіруса на відкриття виставки не запрошувались відвідувачі. В той день все ж читала твори української поетеси чотирирічна Зоряна Вівчарик, постійна відвідувачка музею.

Коментарі закриті.