1 квітня, 2016

КУК рішуче засуджує „вирок“ в судилищі над Савченко

ОТАВА. – 22 березня Конґрес Українців Канади (КУК) рішуче засудив „вирок“ в судилищі над Надією Савченко.

У заяві КУК сказано: „Російський суд визнав Н. Савченко „винною“ у смерті двох журналістів в східній Україні й засудив її до 22 років ув’язнення. Ці звинувачення не мають жодних підстав, а оборонцям було відмовлено представити незаперечні докази її невинности. Російський суд, де проходила справа, не має юрисдикції її судити. Суд та вирок в справі Савченко є повністю політично мотивовані.

Н. Савченко виявляє надзвичайну хоробрість та впевненість протягом майже двох років її незаконного ув’язнення. Канада, США, Европейський Союз та ряд міжнародних організацій засуджують її незаконне ув’язнення Росією та вимагають негайного звільнення Н. Савченко.

Понад 20 громадян України незаконно ув’язнені в Росії – в тому числі Олег Сенцов, Олександер Кольченко, Станіслав Кліх, Микола Карпюк та Ахтем Чийгоз. КУК закликає Канаду та союзників посилити міжнародний тиск на Росію, щоб запевнити негайне звільнення та повернення в Україну всіх незаконно ув’язнених громадян України. КУК закликає уряд Канади невідкладно прийняти „закон Маґнітського“ для впровадження санкцій проти порушувачів прав людини в Росії, в тому числі російських посадовців, які продовжують незаконно ув’язнювати громадян України“.

 

Коментарі закриті.