24 вересня, 2021

Коронавірус: ситуація в Україні стрімко погіршується

Зараження коронавірусом станом на 22 вересня: у світі захворіли 230,394,270 осіб, померли 4,724,464 особи, одужали 207,130,035 осіб; у США захворіли 43,242,302 особи, померли 696,867 осіб, одужали 32,830,025 осіб; в Україні захворіли 2,362,559 осіб, померла 55,161 особа, одужали 2,235,668 осіб.

* * *

За даними Міністерства охорони здоров’я станом на 21 вересня показник рівня захворюваности на COVID-19, який визначено на рівні 75 на 100 тис. населення, перевищено у Києві та у 22 реґіонах. Найвищий рівень захворюваности на коронавірусну хворобу в Чернівецькій, Луган­ській, Тернопільській, Харківській, Львівській, Хмель­ницькій областях. Також станом на 21 вересня показник рівня госпіталізацій, який визначено на рівні 50 відс., три дні поспіль перевищено у шести реґіонах: Дніпропетровська, Луганська, Миколаїв­ська, Рівненська, Харківська, Черкаська області.

* * *

Вся Україна з 23 вересня переходить у „жовту“ карантинну зону епідемічної небезпеки. Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, який зауважив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави – захистити життя та здоров’я людей. Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19  і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.

Кабінет міністрів також пом’якшив обмежувальні заходи та дозволив працювати закладам господарювання та освіти навіть у червоній зоні, але за певних умов. „Обмеження жовтої та червоної зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка европейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни“, – зазначив Прем’єр-міністер.

* * *

Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року. „Поточна епідемічна ситуація – контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількости нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцности. Медична система готова реаґувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я – щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди“, – сказав Міністер охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

Укрінформ

Коментарі закриті.