24 вересня, 2021

СКУ засуджує вибори

Світовий конґрес Українців (СКУ) засуджує вибори до Державної Думи Російської Федерації, які російська влада проводила з 17 по 19 вересня в окупованому Росією Криму та на окупованій нею частині українського Донбасу. Російська Федерація незаконно нав’язала російське громадянство мешканцям окупованих українських територій, а тепер змушує їх брати участь у голосуванні за депутатів Державної Думи.

СКУ закликає міжнародну спільноту оголосити ці так звані „вибори“ нелеґітимними та впровадити санкції проти депутатів Державної Думи РФ, обраних від окупованого Криму та Ростов­ської области РФ, де голосування відбулося із залученням голосів мешканців окупованої Росією частини Донбасу. Санкції також необхідно впровадити проти кожного російського посадовця, причетного до організації незаконного голосування на окупованих українських територіях, і визнати роздані тут російські пашпорти незаконними.

Від часу військового вторгнення у 2014 році, Російська Федерація перетворила Крим та Донбас на території терору, здійснюючи систематичні переслідування кримськотатарського та українського населення цих реґіонах. У 2019 році російський уряд також розпочав незаконно роздавати пашпорти Російської Федерації українським громадянам, які мешкають на окупованій Росією частині Донбасу. Протягом останніх двох років таких пашпортів тут було роздано понад 660 тис. „Голоси“ цих мешканців будуть враховані при вирахуванні результатів виборів у сусідній Ростовській області РФ.

„Росія продовжує використовувати всі можливі засоби у своїй гібридній війні проти України, включно з виборами, які є спробою леґітимізувати її військове вторгнення та окупацію Криму і Донбасу. Це незаконне голосування додатково дискредитує результати виборів у Росії та підважує леґітимність Державної Думи РФ, – заявив президент СКУ Павло Ґрод. –  Ми закликаємо міжнародну спільноту приєднатися до СКУ в категоричному засудженні цього виборчого фарсу. Ми також звертаємось до міжнародної спільноти із закликом впровадити санкції проти учасників та організаторів цих так званих „виборів“.

 

СКУ

Коментарі закриті.