12 січня, 2023

Конференція трудового колективу

У Національному університеті „Острозька академія“ 22 грудня 2022 року відбулася конференція трудового колективу. Традиційно підвели підсумки року, обговорили досягнення й окреслили виклики та перспективи розвитку.

Ректор університету Герой України Ігор Пасічник зазначив, що у 2022 році університет посів друге місце з 17 українських вищих шкіл, які представлені у цьогорічному світовому рейтинґу університетів IU Green Metric 2022, і загалом 284 місце у світі, піднявшись на понад 100 позицій у порівнянні з 2021 роком. Також академія потрапила на онлайн-простір української культури на платформі Google Arts&Culture – „Україна поруч“, який реалізується Google спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

У 2022 році університет підписав 11 угод про співпрацю з закордонними партнерами (Таджикистан, Рес­публіка Польща, Малайзія, Чеська республіка, Індонезія, США). Станом на грудень 2022 року підписано 64 угоди про співробітництво з освітніми та науковими установами світу. Ост­розька академія є членом Евро­пей­ської асоціяції університетів, Консорціюму українських університетів та Варшавського університету, Східноевропейської мережі університетів, Міжнародного консорціюму університетів тощо. Студенти та викладачі університету є активними учасниками програм академічної мобільности, зокрема Еразмус+.

Щодо виховної роботи в Острозь­кій академії, то у 2022 році вона здійснювалася в умовах воєнного стану, а це відповідно вплинуло на її форми. Із перших днів війни в академії створено загін інформаційної протидії, який активно працює в соцмережах, а також волонтерський центр.

Університет постійно допомагає вимушено переміщеним особам, зокрема забезпечуючи безкоштовне проживання в гуртожитках, безкоштовне харчування, засоби гігієни, продукти, ліки.

Про свою роботу звітували директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Ольга Балацька, декан факультету романо-германських мов Інна Ковальчук, директор Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Сергій Іщук, декан економічного факультету Олександр Новоселецький та директор Навчально-наукового інституту соціяльно-гуманітарного менеджменту Максим Карповець.

Помічниця ректора зі стратегічного розвитку та забезпечення якости освіти Марія Матвійчук звітувала щодо питань якости освіти.

На конференції ухвалили цілі у сфері якости освіти, серед яких – забезпечення стійкости університету в умовах соціяльно-економічних невизначеностей, інтернаціоналізація освітньо-наукового процесу та реалізація соціяльної місії університету.

Коментарі закриті.