22 грудня, 2022

Картину Марка Шульца присвячено Україні

Біля картини „Слава Україні!“ заслужена працівниця культури України Валентина Шемчук, Генеральний консул України в Ню-Йорку Олексій Голубов та відомий американський художник, автор картини Марк Шульц (праворуч). (Фото: Метт Бетико)

НЮ-ЙОРК. – Серед жертводавців для України – відомий американський художник Марк Шульц та його дружина Деніс Прауел. Презентація картини „Слава Україні!“ художника з Пенсильванії М. Шульца відбулася в Українському домі в Ню-Йорку.

Картину, присвячену тисячолітній історії України та її унікальній культурі, буде продано на авкціоні, а всі виручені кошти від продажу творіння мистця буде передано на допомогу захисникам України.

„Автор із приємністю погодився на нашу пропозицію презентувати картину „Слава Україні!“ на зібранні Округи Ню-Йорк Союзу українок Америки на ознаку пам’яті жертв Голодомору в Україні та на вшанування подвигу наших захисників у російсько-українській війні“, – розповіла голова Ню-Йоркської Округи СУА та організаційного комітету події Лідія Слиж. Як великих друзів України М. Шульца та його дружину Д. Прауел представила модераторка зібрання, заслужена працівниця культури України Валентина Шем­чук: „Більше двох десятиліть наша родина знає про щиру підтримку України художника Марка Шульца та Деніс Прауел. Останні пів року Марк Шульц працював над картиною, яка називається „Слава Україні!“, і для нас було честю розповідати йому про нашу рідну Україну.

Протягом часу створення художником картини ми разом із ним мандрували у світ давньої національної історії, захоплювалися народною орнаментикою та символічними образами“.

М. Шульц – мистець, знаний у світі технікою графіки пензлем, ілюстратор, автор книг у жанрі мальопису, запрошуваний для лекцій студентам у різні країни.

Картина „Слава Украї­ні!“ присвячена оборонцям рідного краю, вічним українським символам та леґендам. Головні постаті: поляни, засновники Києва – Кий, Щек, Хорив та їхня сестра Либідь. Пролітають три лелеки – символ родини, а ще соловейко – символ любови українців до пісні.

Коментарі закриті.