5 серпня, 2021

Картини Андієвської подорожують Україною

Емма Андієвська. „При столі в злагоді“.

ЧЕРКАСИ. – Луцький Музей сучасного українського мистецтва Корса­ків презентує маштабний проєкт „Дифу­зія“, мета якого – сприяння розвитку мистецтва у різних реґіонах України та посилення взаємодії і співпраці між музейними інституціями.

Проєкт національного масштабу „Дифузія“, приурочений до святкування 30-річчя Незалежности Украї­ни. Це серія гостьових виставок, які мають на меті продемонструвати світові актуальність, високу професійність та автентичність українського мистецтва, талановитість і творчий потенціял української нації.
Термін „дифузія“ в перекладі з латини означає поширення, розтікання, розсіювання, взаємодія.

На думку фундатора Віктора Кор­сака, саме через гостьові виставки розшириться авдиторія поціновувачів сучасного мистецтва як в Україні, так і за її межами.
Керівна партнерка музею Леся Корсак зазначає, що ініціятори мають на меті збільшити доступність сучасного національного мистецтва для кожного мешканця держави і сприяти розвитку мистецтва в різних реґіонах, представляючи провідних художників.

Проєкт „Дифузія“ успішно здійснили вже тричі: у Львові з виставками творів Миколи Кумановського та Емми Андієвської, та у Івано-Фран­ківську з її ж творами.
Е. Андієвська народилася 19 березня 1931 року в Донецьку. Від 1943 року перебуває за межами України. Громадянка США. Мешкає в Німеч­чині. Член ПЕН-клюбу, Спілки професійних мистців Німеччини, Націо­наль­ної спілки письменників Украї­ни, лавреатка Міжнародної літературної премії „Тріумф“ та премії Тетяни та Омеляна Антоновичів. У 2018 році Е. Андієвська отримала Національну премію ім. Тараса Шевченка в номінації „Література“. Малярство художниці прикрашає колекції провідних музеїв світу. В 2019 році великий обсяг творів вона передала до Музею Сучасного Українського мистецтва Корсаків.

„Мала родина“

Коментарі закриті.