28 січня, 2022

Канада надасть Україні кредит на 100 млн дол.

Для підтримки економіки України на тлі посилення російської аґресії Канада виділить кредит в 120 млн канадських долярів (близько 100 млн дол. США). Канадський кредит буде використано для “підтримки економічної стійкости країни та реформ урядування”.

“Українці можуть завжди розраховувати на підтримку Канади. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку та провести реформи урядування. Я схвалив цей кредит, аби підтримати спроможність України реаґувати на потреби населення на тлі аґресивних російських дій”, – сказав міністер міжнародного розвитку Канади Гарджит Саджан 21 січня в Оттаві.

Президент Володимир Зеленський привітав це рішення Канади. “Канада вкотре демонструє відданість духу особливого партнерства між нашими країнами“, – написав у Твітері Зеленський.

Канада також запропонувала виділити ґрант у 6 млн дол. для допомоги у належному використанні позики. “Канадські та українські посадовці вже зустрічаються для обговорення потенційних умов позики та часових рамок її використання”, – запевнили у Міністерстві міжнародного розвитку Канади.

Міністер закордонних справ Канади Мелані Жолі 17-18 січня перебувала з офіційною візитою в Україні, під час якого зустрілася із керівництвом держави та запевнила у непохитній канадській підтримці перед загрозою подальшої російської аґресії.

Укрінформ, Урядовий Портал

Коментарі закриті.