4 лютого, 2022

Кампанія СКУ пройшла від Ню-Йорка до Таллінна

22-23 січня українці та друзі України з усього світу на заклик Світового Конґресу Українців (СКУ) долучилися до кампанії на підтримку України #StandWithUkraine та відзначили День Соборности України.

Упродовж останніх місяців організації в складі СКУ ведуть активну захисну діяльність у своїх країнах, звертаються з листами до політичних лідерів та керівників держав, організовують зустрічі з посадовцями. Зокрема, Український конґресовий комітет Америки (УККА) заручився публічною підтримкою представників Сенату та Конґресу США, розгорнув широку інформаційну кампанію в американських медія.

Конґрес українців Канади продовжує тісно співпрацювати з парляментарями і урядом Канади, виступати в провідних медійних ресурсах та домагається щораз більшої підтримки населення Канади.

Союз українських організацій Австралії та Союз українців у Великій Британії вже здобули підтримку урядів своїх держав у просуванні інтересів України. В багатьох европейських столицях 22-23 січня пройшли мітинґи з вимогою зупинити російську аґресію.

Европейський конґрес Українців звернувся з листом на підтримку України до новообраного президента Европарляменту Роберти Метсоли.

„100 років тому українці здобули омріяну незалежність, але не змогли її втримати. Сьогодні ми, українці, мусимо не лише вистояти, але й перемогти – зупинити аґресора, який загрожує всьому демо­кратичному світу. І зробити це ми зможемо лише в єдності. Україно, ми стоїмо разом. Слава Україні! Героям Слава!“, – наголосив у своєму зверненні до Дня Соборности Президент СКУ Павло Ґрод.

СКУ

Коментарі закриті.