4 лютого, 2022

ПРОГОЛОШЕННЯ КОНВЕНЦІЇ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДНОГО СОЮЗУ

ОЦИМ ПОДАЄМО ДО ВІДОМА ГОЛОВНОМУ УРЯДОВІ, ВІДДІЛОВИМ УРЯДОВЦЯМ І ВСІМ ЧЛЕНАМ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДНОГО СОЮЗУ, ЩО

40-ва Звичайна Конвенція Українського Народного Союзу

відбудеться в Центрі Спадщини на Союзівці в Кергонксоні, Ню-Йорк, від п’ятниці, 13 травня, до неділі, 15 травня 2022 року.

 

Згідно зі Статутом Українського Народного Союзу (надалі УНСоюзу), інформації про вибори Делеґатів у Відділах на 40-ву Звичайну Конвен­цію, кваліфікації Делеґатів, число Делеґатів, які представлятимуть кожний Відділ, а також інформації щодо Форми Повновластей для Делеґатів, є подані нижче. Головний Уряд проголошує 40-ву Звичайну Конвенцію УНСоюзу (надалі Конвен­цію). Перехід УНСоюзу з керівної структури Голов­ного Уряду до керівної структури Корпо­ративної Ради Директорів набере чинности 1 лип­ня 2022 року. Готуючись до Конвенції, просимо переглянути розділ „ВАЖЛИВІ ІНФОР­МА­ЦІЇ” та діяти відповідно до вимог Статуту.

 

ВАЖЛИВІ ІНФОРМАЦІЇ

Управління УНСоюзу та Членство

УНСоюз прийняв новий Статут, який набув чинности 31 січня 2020 року. Одначе, не всі розділи цього Статуту можуть бути реалізовані аж поки не буде вибрана Корпоративна Рада Дирек­торів, яка займе посаду на початку наступного адміністративного року, що розпочнеться 1 липня 2022 року. До 1 липня 2022 року, в перехідний період, корпоративне керівництво УНСоюзу залишається в підпорядкуванні Головного Уряду, який діє в інтересах і для осягнення цілей УНСою­зу, після чого вся виконавча влада належатиме Корпо­ративній Раді Директорів. Під час перехідного періоду, Головний Уряд продовжуватиме функціонувати, як керівний орган УНСоюзу рівнозначний з Корпоративною Радою Дирек­торів.

Для підготовки 40-ої Звичайної Конвенції, яка відбудеться 13-15 травня 2022 року, всі посилання на Корпоративну Раду Директорів змінюються на Головний Уряд .

Відповідно до законодавства штату Ню-Джерзі, всі одержувачі ануїтетів (пенсійних грамот) тепер вважаються Пільговими Членами УНСоюзу. Влас­ники Ануїтетів можуть брати участь у діяльності УНСоюзу, мають право представляти їхні Відділи, включно з голосуванням, як Конвен­ційні Делеґа­ти. Беручи під увагу цей новий додаток до кваліфікацій про членство УНСоюзу, як факт, що ми перебуваємо в перехідному періоді керівництва, УНСоюз тимчасово скасовує сплату вкладок до Братського Фонду від власників Ануїтетів упродовж поточного адміністративного року, який закінчиться 30 червня 2022 року. Починаючи з 1 липня 2022 року, власники Ануїтетів, якщо захочуть залишатися повноправними членами УНСоюзу будуть змушені сплачувати річні вкладки до Братського Фонду так, як встановлено правилами УНСоюзу.

Ласкаво просимо звернути увагу на одноразову зміну щодо питання про членів УНСоюзу, власників виплачених поліс життєвого страхування, які проживають у стейтах, де УНСоюз наразі не може продавати нові поліси. До підготовки 40-ої Звичайної Конвенції, власники цих поліс (paid-up) зможуть брати участь у номінації Делеґатів і самі кандитувати як Делеґати на Конвенцію. Власники цих поліс будуть вважатися Суспільними Членами УНСоюзу, які звільняються від сплати вкладок до Братського Фонду впродовж поточного адміністративного року УНСоюзу, який закінчується 30 червня 2022 року.

 

ВАЖЛИВІ ДАТИ

Вибори Делеґатів та їхніх Заступ­ників повинні відбутися до 60-ти днів від дня Проголошення Конвен­ції. Ковенцію було проголошено 13 січня 2022 року, 60-ти денний реченець на обрання Делеґатів і Заступ­ників закінчується 14 березня 2022 року. Просимо провести Відділові вибори перед цією датою.

Не пізніше 10-ти днів після Відді­ло­вих виборів і 60-ти днів перед Конвенцієію – 14 березня 2022 року – Відділи повинні передати Голов­ному Секретареві – Головному Опе­ра­ційному Директо­рові виповнену і підписану Форму Повновластей з іменами Делеґатів і їхніми Заступ­никами. Ця Форма Повновластей буде передана Головному Уряду для схвалення. Будь-який Відділ, який не дотримається цих термінів, буде вважатися таким, що втратив право на представництво та голосування на Конвенції, за вийнятком поважної причини, яку розглядатиме Голов­ний Уряд. Поважна причина означатиме нездатність урядовців Відділу вчасно виконати вимоги з очевидних причин, незалежних від них.

 

ВІДДІЛОВІ ВИБОРИ ДЕЛЕҐАТІВ ТА ЗАСТУПНИКІВ НА КОНВЕНЦІЮ

Номінація та вибір Відділових Делеґатів повинна відбутися на зборах при фізичній присутності членів Відділу або електронно. Всі кандидати повинні бути представлені членам Відділу перед голосуванням. Кандидат чи кандидати, які одержали найбільшу кількість голосів, будуть обраними Делеґатами Відділу. Заступники Делеґатів повинні бути обрані окремим голосуванням у такий самий спосіб. Кожна однакова кількість голосів щодо Делеґатів чи Заступників повинна бути вирішена негайно ще одним голосуванням за цих кандидатів. Кожний повноправний член Відділу має право на один голос на кожного Делеґата і Заступ­ника, до уповноваженого Відділу. Голосування за дорученням не дозволяється.

Якщо Делеґат не зможе взяти участь у Конвенції, його місце займе Заступник і займатиме це місце протягом Конвенції. Коли Відділ має більше ніж одного Делеґата, місця відсутніх Делеґатів займуть Заступники по черзі, за кількістю одержаних при виборі голосів.

 

ЗАТВЕРДЖЕННЯ ДЕЛЕҐАТІВ І ЗАСТУПНИКІВ

Незважаючи на кваліфікацію та обрання у Від­ділі, жодна особа не може займати посаду Делеґата чи Заступника, доки Головний Уряд не затвердить їхні Повновласті. Принаймні за 30-ть днів перед відкриттям Конвенції – 13 квітня 2022 року – Головний Уряд перевірить кваліфікації кожного вибраного Делеґата й Заступника і затвер­дить імена всіх одобрених Делеґатів і Заступників до надрукування в офіційних виданнях УНСоюзу.

У випадку відхилення кандидатури Делеґата, його Заступник, який має необхідні кваліфікації, буде представляти Відділ як Делеґат. Якщо не затверджено ні Делеґата, ні Заступ­ника, Відділ буде негайно повідомлений. Відтак, до 10-ти днів від такого повідомлення, Відділ повинен відбути Надзвичайні Збори для обрання інших членів як Делеґатів і Заступ­ників на місце осіб, які не були схвалені Головним Урядом.

Нова Форма Повновластей, віддзеркалюючи вибори Надзвичайних Відділових Зборів, буде передана Головному Секретареві-Головному Опера­ційному Директорові. Делеґати й Заступ­ники, вибрані на Надзвичай­них Зборах, також підлягатимуть схваленню Головним Урядом, який втримуватиме цю повновласть до і впродовж Конвенції.

Правомірно обрані та одобрені Делеґати й Заступники служитимуть на цій посаді не лише на наступній Звичайній Конвенції, але також на будь-який наступній Надзвичайній Конвенції, після Звичайної Конвенції, тобто до того часу, коли їхні наступники (Делеґати й Заступники) на слідуючу Звичайну Конвенцію заново не будуть обрані й схвалені.

 

КАТЕГОРІЇ ЧЛЕНСТВА УНСОЮЗУ

Наступні члени УНСоюзу можуть бути обрані Делеґатами:

  • Пільговий Член УНС (включаючи власників Ануїтетів)
  • Особа, яка досягла 16-річного віку.
  • Прийнята як член, згідно зі Статутом УНСоюзу та рішенням Головного Уряду.
  • Вчасно сплачує вкладки за життєве страхування або є власником Ануїтету.
  • Вчасно сплачує вкладки до Брат­ського Фонду або так, як подано в розділі „ВАЖЛИВІ ІНФОР­МАЦІЇ”.
  • Може брати участь у справах і діяльності Відді­лу, де він є членом.
  • Після виповнення 18-ти років життя, Піль­говий Член УНСоюзу може:

a) Бути обраним Делеґатом на Конвенцію,

б) Займати посаду у Відділових або Окруж­них Управах, або Головному Уряді,

в) Має право голосу над вирішенням Кор­по­ративних справ і забезпеченевих змін УНСоюзу,

г) Власників Ануїтетів просимо переглянути розділ „ВАЖЛИВІ ІНФОР­МАЦІЇ”.

Б) Суспільний Член-Сеньйор УНСоюзу

  • Особа віком 65-ть років життя і старша.
  • Прийнятий як член УНСоюзу, згідно зі Стату­том і рішенням Головно­гоУряду.
  • Має сплачену полісу життєвого страхування.
  • Сплачує вкладки до Братського Фонду.
  • Може бути обраним Делеґатом на Конвенцію.
  • Може займати посаду у Відділовій або Окружній Управі, або Головному Уряді.
  • Має право голосу над вирішенням Корпора­тивних справ і забезпечневих змін УНСоюзу.

В) Суспільний Член УНСоюзу

  • Власник поліси в штаті, де УНСоюз наразі не може продавати нові поліси, вважатиметься „Суспільним Членом”, звільненим від сплати вкладок до Братського Фонду впродовж поточного адміністративного року УНСоюзу, який закінчиться 30 червня 2022 року. Починаючи з 1 липня 2022 року, Суспільні Члени будуть змушені сплачувати річні вкладки до Братського Фонду так, як встановлено правилами УНСоюзу.
  • Може брати участь у справах і діяльності місцевого Відділу, де він є членом.
  • Може бути обраним Делеґатом на Конвенцію.
  • Може займати посаду у Відділовій або Окружній Управі, або Головному Уряді
  • Має право голосу над вирішенням Корпо­ративних справ і забезпечневих змін УНСоюзу.

 

Повноправний Член УНСоюзу

  • Особа, яка вчасно платить вкладки за своє забезпечення й до Братського Фонду, як визначено в розділі „Категорії Членства”.
  • Суспільні Члени-Сеньйори й Суспільні Члени УНСоюзу із виплаченими полісами та вчасно сплаченими вкладками до Братського Фонду.
  • Власники Ануїтетів, які вчасно сплачують свої вкладки до Братсь­кого Фонду (Просимо переглянути розділ „ВАЖЛИВІ ІНФОРМАЦІЇ”).

 

Відділові Кваліфікації для Пов­ноправних Членів

  • Тільки Повноправні Члени УНСою­зу можуть бути присутні на зборах Відділу і голосувати за Делеґатів і Заступників на Конвенцію.
  • Повноправний Член може голосувати тільки в тому Відділі, в якому платить вкладку до Братсь­кого Фон­ду.
  • Повноправний Член має полісу життєвого страхування або Ануїтет в УНСоюзі, за який сплачує вкладки.
  • Член УНСоюзу, поліса якого була виплачена і не заплачена братська вкладка як суспільного члена, або є суспендований – не може бути присутній на зборах і не має права голосувати.

 

Кваліфікації для Членів Відділів як Повноправних Делеґатів і Заступників

Делеґатами і їхніми Заступниками можуть бути вибрані тільки ті Пов­ноправні Члени, які мають всі слідуючі кваліфікації на урядовців Відді­лу:

  • Є членом УНСоюзу не менше як один рік і не менше як шість місяців членом Відділу.
  • Платить вкладки до Братського Фонду. (Про­симо переглянути розділ „ВАЖЛИВІ ІНФОРМАЦІЇ”)
  • Віком не менше 18 років життя.
  • Є українського або іншого слов’ян­ського походження, або особа споріднена через подружжя до особи українського або іншого слов’янського походження.
  • Не є головним або відділовим урядовцем, аґентом чи продавцем забезпечення в іншій братської організації чи компанії життєвого забезпечення.
  • Виконує всі обов’язки, поставлені УНСоюзом, зокрема проявляючи активну участь в організаційній праці, та приймає активну участь у розвитку УНСоюзу.
  • Не можуть бути обрані Делеґатами чи Заступ­никами особи, які будь-коли невиправдано або зловмисно внесли або спричинилися до внесення будь-якої судової скарги, акції чи процесу проти УНСоюзу у власному імені або в імені якого-небудь іншого члена.
  • Є американським або канадським громадянином, або постійним мешканцем Сполучених Шта­тів чи Кана­ди.
  • Вільно розмовляє англійською мовою.
  • Не був засуджений за тяжкий злочин.

 

Число Відділових Делеґатів

Кожний Відділ, що має 50-ть або більше повноправних членів, має право на представництво й голосування в усіх справах, які будуть порушені на Конвенції, а саме:

  • Відділи, що мають від 50-ти до 99-ти членів, вибирають 1-го Деле­ґата.
  • Відділи, що мають від 100-та до 149-ти членів, вибирають 2-х Делеґа­тів.
  • Відділи, що мають від 150-ти до 199-ти членів, вибирають 3-х Делеґа­тів.
  • Відділи, що мають 200-ті або більше членів, вибирають 4-х Делеґатів.
  • Кожний Делеґат має право на Один голос.
  • Жоден Відділ не може мати більше як чотири Делеґати.
  • Відділ, який має менше як 50-ть членів, щоб мати представництво на Конвенції, може тимчасово об’єдна­тися з іншим Відділом, який теж має менше ніж 50-ть членів; і коли обидва об’єднані Відділи матимуть не менше 50-ти членів, тоді вони мають право вибрати 1-го Делеґата. Об’єд­нання Відділів підлягає схваленню Головного Секретаря-Головного Опера­ційного Директора.
  • Якщо ці обидва Відділи не домовляться добровільно, тоді Відділ з більшим числом членів має право вибирати Делеґата, а Відділ з меншим числом членів – Заступника.
  • Проголошуючи Конвенцію, Головний Уряд – для користи таких Відділів – оприлюднить список усіх Відділів, які мають менше 50-ти членів, і подасть контактні інформації їхніх урядовців до газет УНСоюзу.
  • Повноправний Член має право голосу за Делеґата й Заступника на Конвенцію тільки один раз і тільки в тому Відділі, де платив вкладку до Братського Фонду, як вже було пояснено раніше.

 

Форма Повновластей

Форма Повновластей зі списком імен обраних Делеґатів і Заступників мусить бути вислана до Головної Канцелярії УНСоюзу до 10-ти днів після Відділових виборів і не пізніше 60-ти днів перед Конвенцією.

Парсипані, Ню-Джерзі,  13 січня 2022 року

 

ЕКЗЕКУТИВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДНОГО СОЮЗУ:

СТЕФАН КАЧАРАЙ, Президент/Головний Виконавчий Директор

ЯРОСЛАВ ТИСЯК, Перший Заступник Президента

ЕВГЕН ЩЕРБА, Другий Заступник Президента

ЄВГЕН ОСІДАЧ, Директор для Канади

ЮРІЙ СИМЧИК, Головний Операційний Директор/Головний Секретар

РОМА ЛІСОВИЧ, Головний Фінансовий Директор/Скарбник

Коментарі закриті.