24 грудня, 2020

Затверджено плян вакцинації населення України

КИЇВ. – 22 грудня Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив плян імунізації населення від COVID-19. Цей документ буде гнучким, його будуть актуалізувати залежно від ситуації з COVID-19, оновлених даних щодо вакцин, від доступности самої вакцини проти хвороби, а успіх його реалізації напряму залежить від партнерства і тісної співпраці з реґіональними закладами охорони здоров’я, місцевими органами влади, лікарями та громадськістю.

Мета цього пляну – протягом 2021-2022 років охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше 50 відс. населення України (20 млн. людей).

Плян оновлюватимуть щодва тижні, аби він відповідав реальній ситуації.

Першочерговою буде вакцинація медиків, особливо тих, хто працює в стаціонарах, де надають лікування від COVID-19. Вакцинація для українців з непідконтрольної території також буде доступна – відповідна процедура буде затверджена окремим пляном.

Затверджено 4 етапи вакцинації населення:

1) січень-квітень 2021 року – люди з найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією COVID-19;

2) квітень-червень 2021 року – люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;

3) червень-вересень 2021 року – люди з високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльности держави;

4) вересень 2021-березень 2022 року – люди з підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльности держави.

Вакцинуватимуть населення на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

 

Укрінформ

Коментарі закриті.