15 вересня, 2016

Закінчився національний конкурс „Українська мова – мова єднання“

Учасники конкурсу „Українська мова – мова єднання“ в Одесі.

ОДЕСА. – 21 серпня Одеса гостинно зустріла учасників 17-го загальнонаціонального конкурсу „Українська мова – мова єднання“‚ у якому взяли участь письменники, викладачі, студенти, учні, закордонні українці, що виявили бажання надіслати твори за тематикою конкурсу.

В Одеському реґіональному інституті державного управління відбулася заключна тура, до якої були запрошені мистецькі колективи, окремі автори й виконавці. Учасником конкурсу став Микола Лисенко, родич Тараса Шевченка по братові Йосипові, що проживає на батьківщині Кобзаря в селі Шевченковому. В заключній турі були вручені нагороди переможцям конкурсу. Згідно номінацій налічувалось близько 200 конкурсантів.

У номінації „На видноті всього світу“ перше місце посів М. Лисенко за дослідницьку книгу „Коріння Шевченкового роду“. Автор книги також нагороджений дипломом „Ділова людина України 2016 року“ за дослідницьку працю, проведену разом з дружиною Галиною. В Одесі нагороду отримав Сергій Мошенський, вчитель з Корсунь-Шевченківського, якого було нагороджено дипломом на Міжнародному фестивалі українського кіно за документальний фільм „Сокіл“.

Учасники конкурсу дякували організаторам конкурсу за гарні умови проживання та культурного відпочинку‚ особливо голові організаційного комітету Юрієві Работінові та голові організаційного комітету Міжнародної кінопремії „Логос-Сінема“ Дмитрові Ломачукові.

Ольга Дмитренко – головний зберігач фондів Національного заповідника „Батьківщина Тараса Шевченка.

Коментарі закриті.