1 вересня, 2022

Забігом у вишиванках підтримано українських учнів

Учасники 7-го Забігу у вишиванках перед Українським Інститутом Америки. (Фото: Роман Верхняк)

НЮ-ЙОРК. – В неділю, 21 серпня, члени Україн-ського бігового клубу Нью-Йорк разом з численними своїми прихильниками – разом понад 150 осіб – зібралися в Українському Інституті Америки, щоб вже традиційним Забігом у вишиванках відзначати 31-річницю незалежности України. Забіг проводиться вже всьоме, не рахуючи 2020 рік, коли довелося його організувати віртуально.

Організатори запропонували різноманітні дистанції  – для всякого можливого рівня підготовки – від найпрудкіших, здатних пробігти милю швидше за 5 хвилин, до осіб в інвалідному візочку. Проте єдине, що мусило бути в кожного – це українська вишита сорочка.

Генеральний консул України в Ню-Йорку Олексій Голубов (праворуч) – серед учасників Забігу у вишиванках. (Фото: Cтепан Слуцький)

Після реєстрації учасників з коротким словом до присутніх звернулася засновник Українського бігового клубу Ню-Йорк Анна Шпук, яка представила присутніх на заході Генерального консула України в Ню-Йорку Олексія Голубова та консула Вадима Ткачука.

О. Голубов побажав усім перемоги – Україні у війні проти росії, а присутнім спортовцям – на бігових і життєвих дистанціях. 

Після інструктажу директора забігу Тетяни Самокиш, співу українського славня та спільної знимки, учасники – кожен згідно своїх фізичних спро-можностей – або пробігли 4 кілометри, або пройшли 2.5 кілометри чарівними доріжками Ню-Йоркського Центрального парку. Найшвидшу групу бігунів вів Дмитро Молчанов та Володимир Собур, групу середньої швидкости очолили – Микола Завада та Дмитро Стасюк, повільнішу групу – Т.Самокиш та Дарія Голан, а найчисленнішу групу – групу ходоків – С.Слуцький, якому допомагали Лада Лисняк та Андрій Ярий Скальчук.

Дуже емоційним виявився забіг для дітей, яким керувала Яна Завада і Марія Погарська. Не тільки батьки, але й усі присутні із захопленням та ентузіязмом вітали кожного малюка, що перетнув фінішну лінію. Усі вони – тут же на фініші – були нагороджені медалями, які вручав гість Забігу у вишиванках – член бігового клубу Ню-Йоркської поліції.

Усі пожертви учасників та доходи, отримані під час заходу, – а це понад 4,600 дол. – були направлені на підтримку українських школярів, яких зачепила війна. Дякуючи заснованій членами Україн-ського бігового клубу Ню-Йорк М.Завадою та Дмитром Бойко волонтерській організації Aid Ukraine Now, потребуючим українським дітям, які в невизначених умовах широкомаштабної війни розпочинають навчання вже 1 вересня, будуть передані шкільні набори, що забезпечать їм навчання. У кожен такий набір вартістю 300 дол. входять наплечник, канцелярські приладдя та планшет для дистанційного (онлайн) навчання. 

На фініші дитячого забігу. (Фото: Cтепан Слуцький)

Успішне здійснення цьогорічного Забігу у вишиванках стало можливим завдяки спільним зусиллям численних волонтерів та спонсорській підтримці ресторану „Веселка“, яка забезпечила всіх учасників заходу смачними гарячими стравами – традиційними варениками і борщем, та Bauer Dental Arts, завдяки щедрій пожертві якого вдалося покрити всі витрати з організації заходу. Роман Верхняк забезпечив професійну зйомку забігу, а Еял Голан – воду.

Цьогорічний Забіг у вишиванках отримав широке висвітлення в українських ЗМІ: про нього згадувала низка провідних інформаційних аґентств України, а „Голос Америки“ підготував відео репортаж, доступний для перегляду на YouTube. 

Коментарі закриті.