8 липня, 2021

Евро-2020: перемога і поразка

Атакує Артем Довбик.

КИЇВ. – Збірна України 29 червня перемогла збірну Швеції (2:1) в 1/8 фіналу чемпіонату Европи з футболу. Вирішальний м’яч на 120-ій хвилині гри забив уродженець Черкас 24-річний Артем Довбик. Його батько Олександр Довбик родом із села Багва на Черкащині. У 22 роки поїхав на весілля в село Шубині Стави і познайомився із 19-річною Наталею. Одружилися і переїхали в Черкаси, де народився Артем. І далі – спортивна школа, черкаська команда „Дніпро“. Перший тренер Артема – 72-річний Олексій Блоха уже на пенсії. „У Довбика – велике майбутнє“, – каже він.

Юрій Стригун, Укрінформ

Перший гол забиває Олександр Зінченко.


Під час футбольного змагання проти збірної Швеції важку травму отримав нападник збірної України Артем Бєсєдін. Стало стало відомо, що розриву зв’язок коліна, як боялися лікарі, у нього, на щастя, немає. Однак є частковий надрив хрестоподібних та бокових зв’язок, а також серйозне ушкодження відростку великогомілкової кістки. Фут­болістові знадобиться для відновлення не більше трьох місяців.


Збірна України з футболу 3 липня зазнала поразки від команди Англії у чвертьфіналі XVI чемпіонату Европи. У грі за вихід до півфіналу Евро-2020 підопічні Андрія Шевченка на Олімпійському стадіоні в Римі (Італія) програли 0:4. Україна достроково залишила чемпіонат Европи, де грала втретє поспіль. На Евро-2020 „синьо-жовті“ вперше в історії пробилися до чвертьфінальної стадії континентальної першости. (Укрінформ)

Коментарі закриті.